De situatie wereldwijd rond Covid-19 – Viruswaarheid

de-situatie-wereldwijd-rond-covid-19-–-viruswaarheid

06-09-20 07:03:00,

Van onze internationale reporters

Ik woon inmiddels 13 jaar in Nepal. Samen met mijn man en 2 kinderen wonen we in Kathmandu. 

Eigen reisbureau en vrijwilligerswerk

We hebben een reisbureau, dat nu uiteraard totaal op zijn gat ligt. Op dit moment werken we als vrijwilliger voor onze eigen stichting ‘Diyo Nepal’.

Lockdown 

Sinds half maart zitten we in een pittige lock down. In augustus hadden we een kleine 2 weken wat versoepelingen en zijn we een paar keer met ons busje de stad in geweest.

Maar nu is de lock down heftiger dan ooit.

Als je ook maar de deur uitgaat voor ‘niet-noodzakelijke’ dingen (alles behalve eten of medicijnen) dan riskeer je zelfs een maand gevangenisstraf.

Medemens in nood helpen illegaal

Wij zijn van begin af aan heel hard bezig geweest om gaarkeukens op te zetten en uitdeelpunten voor voedselpakketten te regelen voor mensen die echt niks meer hebben. Ook hebben we afspraken met lokale klinieken waar mensen met chronische ziektes die medicijnen nodig hebben terecht kunnen. Druppels op de gloeiende plaat en allemaal illegaal. Verschillende mensen die dit ook deden zijn letterlijk ‘verdwenen’.

Rellen en opstanden

Sinds deze week nemen rellen en opstanden toe. Mensen zijn het zat. We zien nu sinds kort ook mensen op social media die echt kritische geluiden met onderbouwing laten horen. Dus eindelijk begint er beweging te komen.

Angst gecreëerd door de media

De media is enorm bepalend hier. Ze creëren heel veel angst. Zo staat er regelmatig dat de ziekenhuizen overvol zijn met mensen met Corona. En het klopt dat ze vol zijn, maar met mensen die positief getest zijn (pcr-test). Een kennis van ons lag daar ook. Positief getest en geen enkele klachten. Hij heeft daar bijna 3 weken gezeten en kreeg dagelijks een dosis paracetamol. Nu kan dus niet iedereen daar terecht en moeten mensen verplicht naar quarantaine centra.

Mondkapjes

Ziekenhuizen zijn leeg maar de media blijft paniek zaaien. Iedereen loopt hier nog steeds permanent met mondkapjes rond. De onduidelijkheid is zo groot dat mensen hem opdoen. Voor de zekerheid of gewoon bang gemaakt door de media.

De rest draagt ze uit angst voor een boete of een waarschuwing. Spanje dus met mondkapje en Gibraltar volledig zonder,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: