Corona crisis is een aanzet tot een mondiale coup – De Lange Mars plus

corona-crisis-is-een-aanzet-tot-een-mondiale-coup-–-de-lange-mars-plus

07-09-20 08:02:00, Foto Bart Rovers

Bijdrage van Bart Rovers*

Vandaag was ik in de gelegenheid om eens rustig na te denken wat nu het verband is met de noodverordeningen van het afgelopen half jaar en de ‘Noodwet’ die binnenkort dreigt te worden ingevoerd.Daarvoor ga ik terug naar maart toen de lockdown, de noodmaatregelen van toepassing werden.

Ik weet dat intuïtie een goede raadgever is, maar soms is mij de boodschap van zo’n ingeving nog niet geheel duidelijk. Voortdurend liep ik met de gedachte rond:  “het deugt niet, het deugt niet”.

Wat er niet deugde van nieuwe situatie wist ik toen niet. Ik had al ergens in het begin van de ‘lockdown’ al een keer een artikeltje gelezen over de vraag of het (toen nog) coronavirus wel het ‘killersvirus’ wel zou zijn zoals het werd voorgesteld. In dit artikel (het verscheen bij klimaatgek.nl) sprak de auteur over de griepepidemie van 2017/18 met een cijfer van 9400 overledenen.

Misschien destijds wel wat te voorbarig om conclusies te trekken omdat het sterftecijfer van COVID-19 nog niet definitief vast stond, maar toch wel een reden om je af te vragen waarom men zulke draconische maatregelen trof.

Weer iets later las ik een artikel bij de Correspondent en werd ik op een denkfout gewezen die veel mensen in het begin van de crisis hadden, namelijk dat men in april nog geen vergelijking kon maken met de griep uit 2017/18 en de cijfers naast elkaar zetten dus ‘appels met peren vergelijken’ was.    Ik gaf mijn denkfout toe, omdat ik erg gesteld ben op de juistheid (eerlijkheid) van de feiten.

Inmiddels weten we dat het sterftecijfer van die beruchte griep inderdaad veel hoger ligt dan COVID-19 nu. Griep en COVID-19 zijn afgezien van de cijfers ook maar ten dele met elkaar te vergelijken, dus toch een beetje ‘appels en peren’. Maar een ‘killervirus’? Dat blijkt nu wel anders te zijn.

Weer wat later trof ik bij klimaatgek.nl van Rob de Vos, iemand die van grafieken houdt (logisch voor een geograaf) een artikel aan over Corona in Zweden. Ik vroeg Rob of hij conclusies kon trekken uit deze grafiek en antwoordde mij dat dit nog veel te voorbarig is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: