Morele campagnes – Een mantel van ware oorlogen | Door Peter Frey | KenFM.de

morele-campagnes-–-een-mantel-van-ware-oorlogen-|-door-peter-frey-|-kenfm.de

08-09-20 07:14:00,

mensen gaan naar de oorlog door te doen alsof ze een nobel doel hebben.

Een commentaar van Peter Frey.

En al te gemakkelijk vallen ze in de valkuil en worden ze bruikbaar voor diegenen die zeer profane, diep egoïstische doelen nastreven. Onzorgvuldige mensen worden hun slachtoffer, waardoor ze echte empathie voor opgelegde verontwaardiging kunnen uitwisselen en tegen de belangen van de gemeenschap kunnen handelen, om nog maar te zwijgen van hun eigen belangen. Uiteindelijk is er geweld – en dit alles in de naam van het goede en de goede mensen waartoe men moet behoren om niet buitenspel gezet te worden. De campagne tegen het coronavirus die de regeringen hebben afgekondigd is geen uitzondering. De echte oorlogen op deze aardbol worden met twee maten gemeten.

Alle oorlogen die de wereld in de afgelopen decennia heeft gezien, waren in principe niet te koop voor de mensen. Omdat ze onrechtvaardig waren en nog steeds zijn. Daarom moest elk van deze onrechtvaardige oorlogen worden verpakt in het glanzende omhulsel van een rechtvaardige oorlog. Om mensen in een oorlog te drijven, die ze vervolgens uit een gevoel van legitimiteit leiden, moet men ze eerst manipuleren, ze in een gevoel van hopeloosheid en gebrek aan alternatieven drijven. Je moet hun vrije denken en ook hun zelfreflectieve empathische gevoelens vervangen door gevoelens van angst, hysterie en agressie.

Dit kan inderdaad gebeuren lang voordat de oorlog met militaire middelen wordt uitgevochten. Mensen gaan pas naar de oorlog als de oorlog een permanente plaats in hun ziel heeft gevonden.

Het is vooral de angst die de oorlog voedt, en de angst heeft een sterk, krachtig, vertrouwd beeld nodig. Een waar men alles aan toeschrijft wat men eerder geleerd heeft te zien als lelijk, vies en gevaarlijk, als kwaadaardig. Om de gemanipuleerde oorlog meedogenloos, meedogenloos en zonder enige echte empathie te kunnen voeren, moeten ze het gevoel hebben dat het breken van ethische categorieën – door buitengewone situaties – gelegitimeerd is.

Het vijandelijke beeld moet sterk zijn, duurzaam, het moet immanent zijn. Daarom worden mensen letterlijk getraind in zeer specifieke vijandbeelden.

Vijandelijke beelden zijn uitingen van laster. Als zodanig gebruikt om andere mensen te lokken in hun eigen oorlog,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: