The Big Corona Picture: er staat ze een totale controle van de wereld voor ogen – De Lange Mars plus

the-big-corona-picture:-er-staat-ze-een-totale-controle-van-de-wereld-voor-ogen-–-de-lange-mars-plus

08-09-20 04:19:00, Foto 123rf

Bijdrage van Marcel van Tol*

We zijn nog een dag verwijderd van de behandeling van de Spoedwet, Noodwet of Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in de Tweede Kamer. Op de valreep nog een helder betoog over het grote plaatje van de corona crisis van Marcel van Tol. Hij kijkt verder dan de cijfertjes van het RIVM, de economische schade door de maatregelen en de acties van Bill Gates.

Als macro-econoom en financieel analist probeer ik altijd het grote geheel te begrijpen van processen, gebeurtenissen, maatregelen en van de gevolgen die die opleveren. Al vanaf het begin van de corona-virus uitbraak analyseer ik de informatie over het gedrag en de verspreiding van het virus. De getallen die rondgestrooid worden. De angst die gecreëerd wordt. De maatregelen die verschillende overheden nemen. En ook analyseer ik landen met overheden die geen of nauwelijks maatregelen nemen. En alle resultaten en gevolgen die dat oplevert.

Het werd al snel duidelijk dat de mainstream media zelf helemaal niets onderzoekt en slechts als roeptoeters fungeren van een paar virologen die op een soort van dictatoriale wijze de macht hebben overgenomen in de wereld en door de meeste overheden blindelings gevolgd worden. Maar diegenen die wel echt analyse uitvoeren van wat er aan de hand is, weten dat de werkelijkheid heel anders is dan dat wat ons wordt voorgehouden.

In werkelijkheid wordt onze samenleving gesloopt. Bedrijven gaan failliet, mensen worden ontslagen, mensen leven in stress, angst, onzekerheid. En volgens de officiële cijfers blijft het virus zich maar verspreiden..

Ondertussen proberen overheden de economische schade voor bedrijven en personen te dempen door flink met geld rond te strooien.

De overheidsfinanciën van de meeste landen stonden er al niet al te best voor en door de lock-downs met alle economische schade die dat oplevert wordt een flinke wissel op een bijzonder onzekere toekomst getrokken. De schuldenlast van de meeste Europese landen zullen de euronormen ver overschrijden.

Ook de ECB doet een flinke duit in de zak.

Daar stond de bankbiljettenpers al jaren aan maar is nu een paar versnellingen hoger gezet.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: