Mening van ouders over corona-maatregelen op scholen dient uitgesproken en gehoord te worden. | Stichting Vaccin Vrij

mening-van-ouders-over-corona-maatregelen-op-scholen-dient-uitgesproken-en-gehoord-te-worden.-|-stichting-vaccin-vrij

10-09-20 07:53:00,

De lagere scholen zijn al weer enige tijd gestart. Bent u het als ouder eens met de Corona-maatregelen die op de school van uw kind gelden? Maakt u zich zorgen over de invloed die de school heeft op de beeldvorming over COVID-19 op uw kind? Maakt u uw mening kenbaar? Ik kreeg de brief onder ogen die Loes Ruesink naar de basisschool stuurde van één van haar vier kinderen. Hoe zou het zijn als we allemaal onze mening – met respect – kenbaar maken?

Onze mening verdient gehoord te worden op school en verdient respect

Dit was wat er vanavond uit mijn pen kwam. Een brief richting de leerkrachten van de basisschool waar een van mijn vier kinderen op zit: (ik heb de namen veranderd)

Hoi Barbara en Amber,

Wij als ouders staan aan de vooravond om onze dochter weer naar een school gerund door anderen te brengen. Onze vier kinderen zijn sinds 12 maart niet naar school geweest. Eerst door een lock down, toen door niet- onderbouwde doorvoering van richtlijnen van het rivm en daarna de zomervakantie.

Tot op heden zijn deze richtlijnen nog steeds niet onderbouwd. Door de overheid niet, door het rivm niet, door de stichting waar deze school deel van uitmaakt niet en door Frits Janssen als directeur niet. Wat ons als ouders vanaf eind maart al duidelijk was, wordt gelukkig voor steeds meer mensen duidelijk deze richtlijnen kennen enkel een basis van leugens, misleiding en bedrog. Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing te vinden in cijfers en in feiten.

Maar zoals ons nu via mails en/of de schoolapp duidelijk wordt blijven de mensen die werken in de Williamschool waarschijnlijk toch de rivm richtlijnen hanteren. Wij maken ons als ouders grote zorgen over mensen die richtlijnen als regels uitvoeren alsof ze iets goeds doen. Ieder mens blijft hoe je het ook went of keert verantwoordelijk voor zijn/haar eigen handelen, maar daar gaan we in deze brief maar niet verder op in.

De reden dat wij onze dochter na de lock down thuis hielden was dat we het handelen van de mensen die op school werken niet meer vertrouwden.

Inmiddels geven onze kinderen aan niet langer thuis te willen blijven en weer andere kinderen in een groep op school te willen zien.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: