Nieuwe schommel met zwart-wit en rood? | Door Hermann Ploppa | KenFM.de

nieuwe-schommel-met-zwart-wit-en-rood?-|-door-hermann-ploppa-|-kenfm.de

10-09-20 07:13:00,

Een massale pers hype helpt de lange stilgelegde Reich-vlag nieuw leven in te blazen.

Een standpunt van Hermann Ploppa.

Dat was iets op die historische zaterdag, 29 augustus 2020.

Honderdduizenden, zo niet miljoenen bezorgde burgers demonstreerden door de straten van Berlijn om het einde van het Corona-regime rond de Overwinningskolom te eisen. Het festival van de vrijheid neemt zijn vreedzame loop. De deelnemers aan de rally denken niet eens aan het aanzetten tot stress in welke vorm dan ook. Zelfs de provocerende verschijning van geselecteerde burgeroorlogssoldaten bij de Berlijnse politie kan de harmonie niet verstoren.

Het feest van de vreugde is zo intens dat een racket volledig wordt overstemd, dat een paar honderd meter verderop voor het Reichstag-gebouw wordt getrokken. Wanneer er geruchten de ronde doen dat een handvol domme posten hebben geprobeerd de Reichstag te bestormen, varieert de reactie van schuddende hoofden tot geërgerde hands-over-head botsingen. Dat provocateurs zo’n stunt zouden uithalen lag voor de hand. Alleen het „hoe“ was nog onduidelijk.

We weten: de kwaliteitsmedia hebben nauwelijks iets gezegd over de geile anti-Corona regime-demo op de Victory Column. De rechtbankverslaggevers richtten al hun aandacht op het schrille gebeuren op de trappen van het Reichstag-gebouw. Nou, we horen het steeds weer: het nieuws is een handelswaar. En het stomme gepeupel, zo blijven we leren, wil geen complexe contexten, maar actie: doodslag en moord, seks en misdaad, drugs, intriges, tieten en bier – allemaal gretig vertoond op geschilderde celebrity apen. Met wie? En vooral: wie tegen wie?

De show werd voor het hoogste Duitse parlement op gepaste wijze geformatteerd voor dergelijke behoeften. Een vrouw in een klassieke antifa-outfit (dreadlocks, face piercing) schreeuwt en friemelt rond als een springkrik aan een draadje: „Trump is in Berlijn! We zijn vrij!“ Vreemde jongens met een zonnebril, van wie je geen tweedehands auto zou kopen, kondigen via megafoon aan: „Hé jongens, de Reichstag staat op het punt om gek te worden!“ En al slapende schapen rennen de trap op, om vervolgens met verlies aan de top te blijven staan. Voor hen staan drie politieagenten in gevechtsuitrusting. Een van hen vecht tegen Kung Fu, zonder helm, zodat je kunt genieten van het telegenieke gezicht.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: