Syrië – Water is leven. De rol van Turkije in de regio

syrie-–-water-is-leven.-de-rol-van-turkije-in-de-regio

10-09-20 07:36:00,

Als gevolg van de gruwelijke misdaad van het afsnijden van water uit de stad Hasaka (Syrië) en vanwege het lijden van onze mensen daar en de moeilijkheid om water veilig te stellen voor alle soorten gebruik, of het nu gaat om drinken of huishoudelijk gebruik.

En na communicatie met meerdere partijen in Hasaka die actief zijn op humanitair gebied en het bespreken van de best mogelijke manieren om te helpen in overeenstemming met de situatie ter plaatse En rekening houdend met het feit dat deze opzettelijke afsluiting van drinkwater van Al-Hasakah niet voor de eerste keer gebeurt, maar zich van tijd tot tijd herhaalt.

Daarom startte Stichting Samen SOS een donatiecampagne met als doel een of meerdere tankwagen te kopen om drinkwater te vervoeren en te verdelen onder de mensen in samenwerking met het klooster van Tal Wardiyat in Hasakah.

Het te doneren bedrag wordt overgemaakt op de rekening van:

Stichting Samen SOS  IBAN: NL70 RABO 0313 2020 95 – BIC(SWIFT): RABONL2U 

Met de naam van de campagne; Water is leven.  

We hopen dat we de dorst kunnen verzachtten van een ziek klein kind of een bejaarde die dringend water nodig heeft. 

(Ik had dorst en jullie gaven me te drinken).

Lahhoud Murad

Zijn familie is origineel afkomstig uit de provincie Hasakah in het noordoosten van Syrië waar ze landbouwers waren en zijn. de situatie hier is zeer verwarrend. Landen van de NAVO waaronder Frankrijk en de VS zijn er actief met verder diverse door Turkije gesteunde jihadistische groepen die elkaar al eens naar het leven staat.

Ook zijn er een serie lokale milities waaronder Koerdische met daarnaast ook het Syrische en Russische leger. Hij zelf komt uit Aleppo en studeerde in Nederland. Toen hij klaar was om naar de stad Aleppo terug te keren en met een bedrijf te starten brak de oorlog uit. Hij bleef in Nederland. Een broer van hem woont in het Belgische Wichelen.

Watertoevoer Hassakah - 2 - Augustus 2020

De Turkse regering sloot vanuit de door haar bezette delen van Syrië  de watertoevoer af voor de regio rond de provinciehoofdstad Hasakah, goed voor bijna 500.000 mensen. Een zware oorlogsmisdaad waarvoor onze kranten, regeringen en zogenaamde mensenrechtengroepen genre Pax Christi geen of amper interesse tonen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: