De bevrijding door Kerstin Chavent | KenFM.de

de-bevrijding-door-kerstin-chavent-|-kenfm.de

11-09-20 07:08:00,

Om de weg terug in onze creativiteit te vinden, moeten we ons bewust worden van onze innerlijke demonen.

Een commentaar van Kerstin Chavent.

Het gaat om het grote geheel. Wat we ervaren is de stap van de ene leeftijd naar de andere. Om te slagen hebben we een duidelijke visie en eerlijkheid ten opzichte van onszelf nodig. We moeten het lef hebben om de dingen bij hun naam te noemen. Zo verliezen ze hun kracht. De kleverige, duistere energieën die zich aan ons hechten en ons bezighouden moeten wijken als we ons ervan bewust worden en ze naar het licht sturen.

In het begin was het woord. Dit is wat er in het Evangelie van Johannes staat. Het betekent: Het Woord heeft scheppingskracht. Uit het Woord worden werelden geboren. Een eenvoudig ja of nee kan rijken bouwen of neerhalen. Als enig aards wezen is het de taak van de mens om de dingen te benoemen en ze een vorm en een richting te geven. We beslissen over de betekenis en de zin van de namen die we geven. Is de boom slechts een leverancier van hout, een dier een portie vlees, een kind een groeiende consument? Zien we het levende wezen als een handelswaar of als een goddelijk wezen dat gerespecteerd en beschermd moet worden?

In de loop van onze geschiedenis is het besef dat we de wereld creëren met ons denken, voelen en zeggen geleidelijk aan van ons afgenomen. We hebben toegestaan dat levende wezens dingen worden waarmee we geen relatie meer hebben. Alle vernietiging is gebaseerd op het idee dat we niet verbonden zijn met het bestaande. De aarde is een leverancier van minerale grondstoffen, slechts een basis voor chemische substraten en constructies. Mineralen, planten en dieren zijn niets anders dan grondstoffen. Ons eigen zinloze bestaan gaat verloren tussen eten en gegeten worden en wordt alleen draaglijk door afleiding.

Zo hebben we onze creativiteit in de loop der tijd verloren. We zijn slaven geworden die aan het lijntje worden gehouden door zelfbenoemde autoriteiten. Op subtiele wijze laten we ons berispen, opsluiten, controleren en beroven we ons van onze basisrechten. Geen knuffels, geen hand die elkaar vasthoudt. Beschaamd strekken we onze ellebogen en vuisten uit om elkaar te begroeten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: