Het was geen aanslag op Poetin’s leven, door Karl Bernd Esser. | KenFM.de

het-was-geen-aanslag-op-poetin’s-leven,-door-karl-bernd-esser-|-kenfm.de

11-09-20 07:08:00,

Alexei Nawalny – gast van de bondskanselier

Een standpunt van Karl Bernd Esser.

Toen de Russische oppositieleider Alexei Nawalny in een privé-jet naar Duitsland werd gebracht en ZDF hem vervolgens als gast van de kanselier presenteerde (1), waren de Duitse media en politici er al zeker van dat de Russische president Poetin Nawalny had vergiftigd. Zo zal het blijven, iets anders was en is niet te verwachten van het Westen en van Duitsland.

De Duitse mainstream media overboden elkaar met ongegronde beschuldigingen aan het adres van Rusland. Zonder echt bewijs te leveren, worden deze beschuldigingen door Duitsland aan de wereld getrompetterd. Poetin, de enige heerser, zou Kremlin-criticus Alexei Nawalny hebben bevolen Novichok te vergiftigen met het zenuwgif.

Alsof er geen andere manier is om onopvallend van de Russische oppositieleider Nawalny af te komen, zou de FSB (de binnenlandse geheime dienst van Rusland) van alles en nog wat een bekend zenuwgif hebben gebruikt, dat vermoedelijk alleen in Rusland te vinden is. Maar dat is niet helemaal waar, want de Duitse BND, de CIA in de VS, Zweden en andere NAVO-partners zijn in het bezit van het zenuwgif, dat oorspronkelijk in Rusland werd geproduceerd.

De geschiedenis van het contactvergif Novichok

In de jaren zeventig begon het Sovjetleger met het ontwikkelen van een eigen oorlogsagent in de vorm van Novichok (Duits: Novitschok) als reactie op de chemische wapenprogramma’s van de VS. Tot 1990 had de VS een vergelijkbare oorlogsagent geproduceerd met de naam „BIGEYE“. Het is een zogenaamde binaire oorlogsvoering, bestaande uit verschillende componenten. Het zou meerdere malen giftiger zijn dan beter bekende zenuwgiffen zoals VX (2). Mensen die met hen in contact komen worden aangevallen door ongecontroleerde spiertrekkingen (3). Als er geen snelle behandeling is – bijvoorbeeld met atropine, zoals nu het geval is met Nawalny – stikken de slachtoffers of sterven ze aan een hartstilstand.

Novichok is een nauwelijks waarneembaar, zeer krachtig zenuwgif dat relatief veilig kan worden opgeslagen. De gemiddelde dodelijke dosis Novichok bij huidcontact is ongeveer één milligram, waardoor het een van de krachtigste zenuwgiffen van allemaal is. De componenten van Novichok worden in poedervorm opgeslagen, waardoor ze zeer duurzaam zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: