Migranten steken kamp Moria op Lesbos in brand

migranten-steken-kamp-moria-op-lesbos-in-brand

12-09-20 05:05:00,

Op het Griekse eiland Lesbos verblijven in het kampement Moria duizenden migranten, waarvan er dagelijks nog bijkomen. In het kamp zelf zat men lange tijd in isolatie vanwege COVID-19 maatregelen. Deze week werd er door personen onder hen het volledige kamp, bestaande uit tenten en houten gebouwen in de brand gestoken, zo meldde de vertegenwoordigers van de Griekse regering, maar blijkt ook uit beelden die op de sociale media te zien zijn.

Niettegenstaande dit opmerkelijke gegeven en dat de afgelopen dagen deze migranten massaal op de vuist gingen met de Griekse politie, waren er vanuit een aantal landen in Europa toch geluiden van medeleven te horen. Gedurende de week bracht dit de pro-migratie standaardcampagne opgang, waar een volledige andere voorstelling van zaken werd gegeven, als zou het hier enkel om families met kinderen in nood gaan. De achterliggende boodschap is bekend; zoveel mogelijk mensen hiernaartoe halen.

Dergelijke branden komen wel vaker voor en zijn vaak het gevolg van lange wachttijden of simpel de afwijzing om in de zone van de Europese Unie te geraken. In maart van dit jaar staken Turkse politieagenten een tentenkamp op de Grieks-Turkse grens in brand met als doel de Grieken te bewegen de migranten door te laten. Toen waren soortgelijke reacties als nu te horen en was er ook een luide roep om migranten massaal te laten overkomen.

Deel het met de wereld!

Vind ik leuk:Like Laden… Gerelateerd  » Lees verder

%d bloggers liken dit: