De verschuiving van het communicatieframe – Viruswaarheid

de-verschuiving-van-het-communicatieframe-–-viruswaarheid

15-09-20 09:41:00,

Door Caroline Vonhoff

Waar komen ze vandaan en waar willen ze heen?

Naar een gecontroleerde anderhalve meter maatschappij waar iedereen op elk moment kan worden bevolen zijn activiteiten neer te leggen zonder daarbij het eigen gezonde verstand te gebruiken. Een maatschappij waar vrijheid en rechtszekerheid mooie woorden uit het verleden zijn geworden. Hoe daar te komen? Want niemand die zijn/haar gezond verstand gebruikt wil dat natuurlijk.

Door communicatie natuurlijk. Het rijp maken van de geesten voor draconische beperking van ieders vrijheid en dat dan te presenteren als iets wat we allemaal samen zo bedacht hebben. De staat als uitvoerder van de volkswil en het als algemeen gepresenteerde eigenbelang.

Toegelaten woorden en begrippen

Houd vol, blijf thuis en aangezien het loket niet in één keer open gaat is dat ook niet zo een bezwaar. Doen we dat allemaal samen dan is er ook niets om naartoe te gaan in de anderhalve meter samenleving waar ieder moment een lockdown dreigt. We snakken naar vrijheid maar gaan daar behoedzaam mee om, noem dat maar intelligent. En bij wijze van tijdverdrijf wassen we onze handen nog maar een keer.

Bovenstaande tekst is samengesteld uit de aanbevolen woorden uit de ‘Handreiking communicatie aanpak coronavirus’ van 23 april 2020, die hier is bijgevoegd (zie pag. 8).

Nu is het natuurlijk niet vreemd of afkeurenswaardig dat een instelling eenduidig wenst te communiceren.

Het rapport is ‘na een eerste periode van grote schrik’ geschreven om over te gaan van nadruk op bestrijding gezondheidsrisico’s naar nadruk op de sociaaleconomische en maatschappelijke gevolgen.

Ontraden woorden

In dit rapport staat dat de gezondheidscrisis over is. Dit klopt, er waren/zijn geen noodsituaties ontstaan op IC’s. De gegeven reden voor de eerste lockdown was immers ‘flattening the curve’. En nu hebben we crises veroorzaakt door onze (staats)maatregelen.

Ik lees: De gezondheidscrisis is over (klopt, er waren/zijn geen noodsituaties ontstaan op IC’s, de gegeven reden voor de eerste lockdown was immers flattening the curve), en nu hebben we crises veroorzaakt door onze (=staat) maatregelen.

Hoe die/dat uit te leggen? Niet met het op/afschalen van die maatregelen, of een exitstrategie na een transitiefase waarin social distancing als onderdeel van een intelligente exitstrategie richting sociale cohesie wordt gepresenteerd. Het is tijd de frontlinie van de strijd tegen het virus te verlaten en normalisering,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: