5G is nodig voor die microchip in je hersenen

5g-is-nodig-voor-die-microchip-in-je-hersenen

18-09-20 01:12:00,

28-08-2020 demonstreerde het bedrijf Neuralink een “voortgangsupdate” van de eerste “hersenmachine-interfaces met ultrahoge bandbreedte om mensen met computers te verbinden; de Link. “In veel opzichten is een soort Fitbit* in je schedel met kleine draadjes,” verklaarde Elon Musk, de eigenaar van het bedrijf. Neuralink probeert verbinding te maken met het menselijk brein met behulp van flexibele elektroden die dunner zijn dan een mensenhaar.

* Een Fitbit is een populaire activity tracker, die je meestal draagt als een horloge en gekoppeld wordt aan je mobiele telefoon.

De Link van Neurolink
De Link is een chip als een mini schijfje ter grootte van een euromunt. Via een Bluetooth verbinding konden hersensignalen op een smartphone uitgelezen worden. Volgens Musk en Neuralink is het uiteindelijk de bedoeling dat de Link zo ver doorontwikkeld wordt dat hij niet alleen hersensignalen kan uitlezen, maar ook kan aansturen en zo hersenziekten gaat genezen.

Hersensignalen
Er zijn 86 miljard neuronen (zenuwcellen) in de hersenen. Een mens heeft naar schatting 100 miljard zenuwcellen. Verreweg het grootste deel daarvan bevindt zich in het centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Zenuwcellen zijn de informatie- en signaalverwerkers van het lichaam. Een specifiek kenmerk van zenuwcellen is dat ze prikkelbaar zijn; ze kunnen signalen ontvangen en doorgeven zonder verlies van signaalsterkte. In de hersenen bevinden zich circuits van zenuwcellen die een groot aantal lichaamsfuncties regelen en ook verantwoordelijk zijn voor ons denkvermogen. Neuronen (zenuwcellen) bestaan uit drie delen:
-de dendriet ontvangt signalen;
-een cellichaam (soma) dat het signaal berekent
-een axon dat een signaal uitzendt.

Neuronen communiceren via elektrische signalen. Actiepotentialen zorgen ervoor dat synapsen neurotransmitters vrijgeven. Deze kleine moleculen binden zich aan receptoren op dendrieten, waardoor kanalen worden geopend die ervoor zorgen dat stroom door het membraan van het neuron gaat. Wanneer een neuron de ‘juiste’ combinatie van spatiotemporale synaptische input ontvangt, initieert het een actiepotentiaal.

We kunnen elektrische signalen in de hersenen registreren
We plaatsen elektroden in de buurt van neuronen om actiepotentialen te detecteren. Door van veel neuronen op te nemen, kunnen we de informatie die door die cellen wordt vertegenwoordigd, decoderen. In de bewegingsgerelateerde gebieden van de hersenen vertegenwoordigen neuronen bijvoorbeeld de bedoelde bewegingen. Er zijn neuronen in de hersenen die informatie bevatten over alles wat we zien,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: