Nawalny en Nordstream 2 | Door Dirk Pohlmann | KenFM.de

nawalny-en-nordstream-2-|-door-dirk-pohlmann-|-kenfm.de

18-09-20 11:43:00,

Een commentaar van Dirk Pohlmann.

De vergiftiging van de nationalistische Russische oppositionele Alexej Nawalny wordt gebruikt om de beëindiging van het bijna voltooide Nordstream 2 pijpleidingproject te eisen als een sanctie tegen het Rusland van Poetin.

Een voorstel dat nog niet de steun van de meerderheid van de bevolking heeft gekregen. 55% van de Duitsers is tegen het beëindigen van Nordstream 2, waarbij alleen de groene kiezers een meerderheid van de toppolitici van de partij vertegenwoordigen. Het hoofd van de parlementaire fractie Katrin Göring-Eckhart was de eerste vrouwelijke politicus in de Bondsdag die opriep om Nordstream 2 te stoppen. Andere groenen, zoals de mogelijke kandidaat voor kanselier Habeck, zijn collega Annalena Baerbock, en de Europese politicus Bütikofer sloten zich aan bij hun eisen: „Nord Stream 2 is niet langer iets wat we samen met Rusland kunnen doordrukken.

Het was een herinnering aan hoe weinig de Groenen aan Realpolitik denken, hoe groot hun neiging is tot buitenlands beleidsmasochisme, hoe gemakkelijk ze zich door de neusring door de geopolitieke arena kunnen laten leiden, maar ook hoe selectief hun moraal is.

Het proces van Julian Assange, een showproces dat de bijl zet op de fundamentele waarde van persvrijheid, de gedwongen ballingschap van Edward Snowden, de dronemoorden via Ramstein, de herinvoering van martelingen in de VS, de moord op en het uiteenvallen van Jamal Kashoggi in de Saoedische ambassade, buitenwettelijke plaatsen als Guantanamo, een keten van leugenachtige regimewisselingen die leiden tot mislukte staten waar niets beter is dan voorheen, de rampzalige aanval op Libië – die de Groenen er niet toe heeft aangezet sancties op te roepen tegen de zakenpartners van de NAVO, de bondgenoten en de westerse staten, of serieus te overwegen de NAVO te verlaten. Een eis die in hun eerste buitenlands beleidsprogramma stond. Het is op zijn best beschamend voor de Olive Greens van vandaag.

Er zijn veel vragen te stellen over de zaak Nawalny, ervan uitgaande dat Poetin een coole realpolitiker is. Wat men met een zuiver geweten kan doen.

Men kan zich bijvoorbeeld afvragen waarom Poetin kort voor de voltooiing van de pijpleiding een oppositiefiguur, die alleen in de westerse media belangrijk is en in Rusland geen politieke effectiviteit of populariteit heeft,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: