Verhalen uit de praktijk – wat heeft u meegemaakt? | Stichting Vaccin Vrij

verhalen-uit-de-praktijk-–-wat-heeft-u-meegemaakt?-|-stichting-vaccin-vrij

18-09-20 12:13:00,

Er bereiken ons verhalen van mensen die de meest absurde dingen meemaken rondom mondkapjes, het noteren van namen in restaurants etc. Heeft u iets meegemaakt – verdrietig, of te gek voor woorden? Schrijf het op en stuur het naar ons toe via het contactformulier op de stichting Vaccinvrij (vermeld “verhalen uit de praktijk” in het onderwerp). De volgende twee ervaringen werden ons toegestuurd en gebeurden op dezelfde dag in Amsterdam.

Ervaring 1 – Mag ik uw naam noteren?

Op het buitenterras van de het Stedelijk Museum Amsterdam ga ik zitten aan een tafeltje in de zon. Ik heb daar afgesproken. Er ontspint zich het volgende gesprek wanneer de vriendelijke dame van de bediening me benadert.

Ik: “Goeiemorgen, mag ik een muntthee van u?”

Dame van de bediening: “Zou ik u eerst mogen vragen om uw naam en telefoonnummer te noteren op dit formulier?”

Ik: “Jazeker, dat mag u, u bent het zelfs verplicht, maar ik ben niet verplicht dat te doen. Ik zie er vanaf”

Dame van de bediening: “Dan kunnen we u helaas niet bedienen.”

Ik: “Serieus? Wie heeft dat bedacht?”

Dame van de bediening: “Ja dat moet van de organisatie.”

Ik: “Nou, dat vind ik een schande.”

Dame van de bediening: “Ik haal wel even iemand om het te verduidelijken.”

 
Haar kennelijke baas gaat ongeveer hetzelfde gesprek met mij aan.

Kennelijke baas: “Wij hebben het ook niet bedacht” zegt hij aan het eind.

Ik: “Nou, jullie hebben het wél zelf bedacht. Zoals gezegd; van de regering moet je mij die vraag stellen, maar dat je mij weigert te bedienen als ik geen gegevens achter laat, hebben jullie toch zelf bedacht?

Kennelijke baas: “Nou ik niet hoor, dat heeft de organisatie gedaan.”

Ik: “Nou dan bedank ik ervoor.” Ik maak aanstalten om te vertrekken.

Kennelijke baas: “Maar je kan dus gewoon invullen wat je wilt, wij gaan het niet controleren.”

Ik: “Ik overleg even met de persoon met wie ik een afspraak heb, ik zie dat die er net aan komt lopen.”

Ik zeg na kort overleg: “Ok, we blijven.”

Kennelijke baas: “Wat mag ik noteren?”

Ik: “Bill Gates.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: