Rusland Corona Update – Viruswaarheid

rusland-corona-update-–-viruswaarheid

21-09-20 05:15:00,

Van onze correspondent in Rusland
20 september 2020

STATISTIEKEN LAND

Totale inwoners: 144 miljoen
Hoofdstad: Moskou

Ministerie van gezondheid: https://www.rospotrebnadzor.ru/en/ (geen Engelse updates)

CORONA SAMENVATTING (LAND)

De besmettingen in Rusland beginnen toe te nemen in de afgelopen week. In Moskou zijn de positieve testen zgestegen van rond 650 naar ruim boven 800 per dag. Voor heel Rusland zijn er nu meer dan 6000 per dag, wat ongeveer 10% meer is dan vorige week. Het is al aanzienlijk kouder geworden dus mensen zitten meer binnen. Er is niet veel aandacht voor op het moment, er is expliciet aangegeven dat er geen reden voor paniek is omdat het percentage positieve testen nog stabiel is. 

Aantal doden: In Moskou nog steeds stabiel rond 12 per dag. Landelijk licht gestegen van gemiddeld 117 naar 123. 

Positieve testen: Op 20 september gestegen van rond 700 tot 860 in Moskou. Verdere toename in regio’s van 5500 naar 6148 per dag voor het hele land. 

Testen: Iets hoger dan vorige week, rond 330.000 per dag.

Rood: positieve testen, groen: hersteld, blauw: doden. Periode van Maart tot vandaag 20/9

Overig: Overheden lijken bijna niet mee te doen aan de ‘tweede golf’ paniek. Redenering is dat gezien de opkomst in verschillende regio’s in verschillende tijden er niet echt gesproken kan worden over golven en dat nog steeds de eerste golf bezig is.

MAATREGELEN

Ongewijzigd: 

  • Internationale reisbeperkingen, er zijn weer een aantal landen bijgekomen waar wij naar toe mogen reizen. (UK, Turkije, Tanzania, Zwitserland, Abchazië en binnenkort worden een aantal andere CIS-landen toegevoegd).
  • Mondkapjes in openbare afgesloten ruimtes.
  • Sanitaire eisen (schoonmaken) aan werkgevers, regelmatig oppervlaktes als bureau’s en vloeren afnemen. 
  • Test plicht voor werkgevers, ze moeten 10% van het personeel laten testen per maand (tot nu toe is dit nog niet nodig geweest binnen mijn bedrijf omdat mensen zich vrijwillig hebben laten testen). Forse boetes kunnen worden uitgedeeld als dit niet nageleefd wordt.

Vaccinatie: Trials zijn bezig – weinig nieuws.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: