Vassal Politics | Door Peter Frey | KenFM.de

vassal-politics-|-door-peter-frey-|-kenfm.de

21-09-20 09:44:00,

De Duitse regering buigt opnieuw voor de diepe staat van de VS.

Een standpunt van Peter Frey.

Het aandringen van de Duitse regering, en in het bijzonder van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, op de voortzetting en voltooiing van het Nord Stream 2-project was een symptoom van bepaalde emancipatie-inspanningen ten behoeve van de „unieke natie“, d.w.z. de VS. Intussen onderwerpen de leiders in Berlijn zich echter ook op dit punt steeds meer aan schaamteloze druk vanuit Washington.

De manier waarop de Duitse politici omgaan met de druk die ze van de VS hebben gekregen met betrekking tot de voortzetting en voltooiing van een tweede aardgaspijpleiding uit Rusland voor de Midden-Europese markt is een schoolvoorbeeld van de manier waarop de machtsverhoudingen in het zogenaamde trans-Atlantische bondgenootschap feitelijk zijn geregeld. Het buigen voor de elites van de ‚unieke natie‘ over Nord Stream 2 gaat nu samen met het dienen van actie op andere gebieden van de politiek en economie, waaronder natuurlijk de ‚Corona-crisis‘.

Bovendien wordt het steeds duidelijker dat de Europese staten zelfs de scripts voor de uitvoering van het Amerikaanse en zelfs mondiale elitebeleid als politieke en mediarichtlijnen aanvaarden en deze goed uitvoeren. Het wereldwijde project „bestrijding van een dodelijk virus“ vertoont duidelijk parallellen met het stagneren van het regionale, maar strategisch belangrijke aardgasproject met Rusland (1). Er worden allerlei trucjes gebruikt om het tot stilstand te brengen, en frauduleuze middelen zijn bijna onvermijdelijk.

Wat eigenlijk achter de sabotage van Nord Stream 2 zit, tjilpt al jaren van de daken. Het is maar al te duidelijk dat economische en politieke elites uit de VS een concurrent – die een veel aantrekkelijker aanbod heeft – uit de gashandel met Midden- en West-Europa willen verdringen (2). Echter, zich wenden tot het Amerikaanse alternatief van fracking gas is gewoon economische onzin. Net als in de „Corona-crisis“ geniet de invloedrijke en wereldwijd genetwerkte farmaceutische sector enorme subsidies uit de staatskas van tientallen landen – en kan hij zijn bedrijfsmodellen alleen maar rendabel maken – en wordt er overheidsgeld in de fracking gasinfrastructuur gepompt en tegelijkertijd worden de hogere kosten doorberekend aan de klanten (3).

Het geheel is ook ecologisch gezien onzinnig, wat de vermeende eco-activisten van de Duitse Groenen er echter niet van weerhoudt om fracking gas te gebruiken om deze milieucriminaliteit te bevorderen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: