Wereldwijde protestdag stop5G – ook in NL is het onrustig – De Lange Mars plus

wereldwijde-protestdag-stop5g-–-ook-in-nl-is-het-onrustig-–-de-lange-mars-plus

21-09-20 08:04:00, Foto 123rf

Zaterdag 26 september is door de wereldwijde beweging Stop5G uitgeroepen tot algemene protestdag. In tal van landen worden die dag acties georganiseerd, op moment van schrijven zijn er in NL nog geen demonstraties aangekondigd. Toch is het verzet tegen 5G niet stil gevallen en zijn er allerlei ontwikkelingen in ons land.

5G Protestdag 26 september 2020

De wereldwijde 5G protestbeweging wil bewustzijn oproepen over de gevolgen van 5G en draadloze straling via evidence-based informatie en geweldloze acties. De internationale beweging zoekt nog steeds de dialoog over verstandiger technologische opties voor een veiliger toekomst.

Bezoek de pagina van Stop 5G

Ontwikkelingen in NL

Eind juli is de veiling voor 5G frequenties geweest. De Nederlandse Staat ontving 1,23 miljard euro van drie grote telecomproviders KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo. Hierdoor lijken er geen obstakels meer voor de uitrol van 5G.

Toch is er veel onrust binnen tal van Nederlandse gemeenten. Uit een inventarisatie van de NOS blijkt dat 90% van de gemeenten te maken heeft met bezorgde burgers over de gezondheidsrisico’s van 5G. Er is veel behoefte aan informatie.

In de gemeentes Hilvarenbeek en Bergen zijn moties aangenomen waarin gepleit wordt voor grotere zorgvuldigheid en meer ruimte voor maatschappelijk debat bij de besluitvorming rond de uitrol van 5G. Ook wordt verzocht om onafhankelijk onderzoek naar de biologische effecten van EMV op mensen, flora en fauna op de korte en lange termijn.

In Zeist is een initiatiefraadsvoorstel ingediend  De indieners hiervan vinden dat er een meldpunt moet komen waar mensen die last hebben van elektromagnetische velden hun klachten moeten kunnen melden. Belangrijk is dus dat er meer aandacht moet komen voor de andere kant en gemeenten behoeften hebben aan betere voorlichting over de gezondheidsrisico’s.

En ondertussen vindt in tal van andere gemeentes overleg plaats tussen groepen bezorgde burgers en raadsleden.

Gezondheidsraad

De raad schrijft in een advies aan de Tweede Kamer:
“Het is niet aangetoond en niet waarschijnlijk dat blootstelling aan 5G-systemen de gezondheid kan schaden, al valt dat wetenschappelijk ook niet helemaal uit te sluiten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: