7500 miljard dollar door het riool… (SDG 6: Schoon water) – Interessante Tijden

7500-miljard-dollar-door-het-riool…-(sdg-6:-schoon-water)-–-interessante-tijden

22-09-20 07:44:00,

Dutch Water Sector: zoveel willen ze graag omzetten op merendeels publieke kosten

Vanochtend namen we bij Blue Tiger Studio in Groningen de aflevering op voor de Sustainable Development Goal 6: Clean Water and Sanition (Schoon water en rioolwaterzuivering). Dit belooft morgen de meest optimistische aflevering tot nu toe te zijn, omdat Nederland dit SDG-Doel invult met gezonde Hollandse koopmansgeest, Zodat  Nederlandse ngo’s (niet gekozen organisaties) en bedrijven genoeg klusjes hebben in zoveel mogelijk buitenlanden.

De oude zeedijk met Tzummarum op de achtergrond

Hup Holland Hup
Als er nu 1 land kan scoren op het thema water, dan is dat natuurlijk Nederland met haar Waterschappen en haar eeuwenoude traditie van waterbeheersing. Zie hier hoe de Unie van Waterschappen zichzelf aan het internationale publiek verkoopt als voorbeeld voor de rest van de wereld. Hup Holland.

Nederland zet zich via de website ‘Dutchwatersector’.com internationaal in de markt als partner voor waterveiligheid, en met een congres in 2019 waar Ivanka Trump gastspreker was. .

Diverse ngo’s zijn opgericht om SDG6 uit te voeren onder de evenaar, zoals de ‘Made Blue Foundation (2014, en een ngo-bundeling ‘Aqua for All’ in Den Haag. Die zijn beide in Afrika en Azie actief met geld van het Ministerie van Ontwikkelingshulp en Buitenlandse Zaken.

Rioolwaterzuiveringsbiodiversiteit. Nederland is sinds 1970 kampioen RZWI met 360 installaties die 99 procent van het effluent behandelen

Er is een Netherlands Water Partnership (NWP) actief met het programma ‘Waterworx’, en het Sanitation and Water Entrepeneurship Pact (SWEP uit Zwitserland), dat ook onder de evenaar de Afrikanen en Aziaten op het toilet zet. Iets vergelijkbaars doet ook het Water Operator Partnership (WOP).

Wie wist dat waterbedrijf Vitens sinds 2004 ook geld afdroeg om Afrikaantjes aan de waterkraan te krijgen? Dat doen ze via de VEI, waaraan nu alle Nederlandse drinkwaterbedrijven bijdragen, gezamenlijk 22 miljoen euro in 2019 aldus het jaarverslag ‘Making Sustainable Impact’. 

Door de virushysterie zal aan de aandacht ontsnapt zijn, dat het 22 maart ‘Wereld Waterdag’ was. Het thema ‘waterschaarste’ moet via de WHO en de Verenigde Naties tussen de oren geperst van de Wereldbevolking, die zich ook als zodanig moet zien. Niet als bewoner van een land, maar van ‘de wereld’,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: