#ikdoenietmeermee

#ikdoenietmeermee

22-09-20 07:24:00,

(RT DUTCH)
#ikdoenietmeermee

Bekende Nederlanders zijn gisteren op Instagram een actie begonnen tegen het coronabeleid van de regering. Onder de hashtag #ikdoenietmeermee eisen ze duidelijkheid, eerlijkheid en transparantie.
Op Instagram verschenen filmpjes van verschillende Nederlandse artiesten, waarin zij aangeven dat ze het niet eens zijn met het coronabeleid van het Kabinet. Onder de hashtag #ikdoenietmeermee postten zij een filmpje waarin ze ook anderen oproepen in verzet te komen. “We houden onze bek niet meer”, zeggen de BN’ers. Ze vragen zich onder andere af: hoe betrouwbaar is de PCR-test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek, wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 metermaatregel? Ook willen ze weten waarom kritische artsen de mond wordt gesnoerd. Ze schrijven verder dat ze staan voor een goede volksgezondheid, maar dat de maatregelen aan allen kanten rammelen. De artiesten zijn door hun hoge aantal volgers behoorlijk invloedrijk op Instagram.

Zangeres Famke Louise en rapper Bizzey hebben respectievelijk 1 miljoen en 417.000 volgers. Zanger Tim Douwsma heeft er 152.000 en Thomas Berge 78.000.

Volgens Rick van Baaren, hoogleraar Gedragsverandering & Maatschappij aan de Radboud Universiteit, is het niet gek dat mensen in opstand komen en met een actie als #ikdoenietmeermee komen. Volgens Van Baaren hebben de initiatiefnemers van deze hashtag twee mogelijke motieven voor het delen van hun filmpjes. De eerste reden is scepticisme, dat komt voort uit onzekerheid. Deze mensen twijfelen oprecht of de huidige maatregelen de juiste zijn. En dan heb je mensen die handelen uit ‘reactance’, die mensen zijn er klaar mee. Ze willen niet dat een ander bepaalt wat zij wel of niet mogen doen, die worden daar opstandig van. Wat het effect is van deze hashtag is volgens van Baaren nog lastig te zeggen. Het ligt eraan of deze actie groots wordt opgepakt, dan zou je een weerstandshaard kunnen krijgen. Maar het kan ook zijn dat zij door de samenleving zelf gecorrigeerd worden.

De actie is direct overgewaaid naar Facebook waar een oproep is verschenen om maandag 18.00 uur tegelijkertijd dezelfde boodschap online te zetten met de #ikdoenietmeermee. Het gaat om het plaatsen van een selfie filmpje waarin je de tekst “Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. Ik doe niet meer mee. Free the people’’ opleest.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: