The One Truth | Door Walter van Rossum… | KenFM.de

the-one-truth-|-door-walter-van-rossum…-|-kenfm.de

22-09-20 07:11:00,

De „feitencontroleurs“ van Spiegel zweren hun lezers bij de zuivere doctrine van de betrouwbaarheid van PCR-tests.

Door Walter van Rossum.

Wie niet zo voorzichtig is met de waarheid moet dit compenseren door zelfverzekerd te handelen, door voortdurend onwaarheden en halve waarheden te herhalen en door afwijkende meningen systematisch te belasteren. We kennen dit spel, we kennen het natuurlijk van het vlaggenschip van de mediapropagandavloot met betrekking tot het coronavirus: de spiegel. Een nieuw artikel van Holger Dambeck, hoofd van de gezondheidsafdeling, probeert opnieuw massale PR te doen voor de PCR-test. Het enige probleem is dat het uitgangspunt verkeerd is: de bewering dat de test „infecties met het SARS-CoV-2-virus“ kan opsporen.

Maar het werd hoog tijd dat er weer duidelijkheid kwam over de PCR-test, waarvan de kwaliteit in twijfel werd getrokken door schaduwrijke figuren als Dr. Wolfgang Wodarg. Holger Dambeck, hoofd van de wetenschapsafdeling van Spiegel, heeft de zaak in eigen hand genomen.

Hij opent zijn expertise (1) op deze manier:

„Infecties met het SARS-CoV-2-virus worden opgespoord met zogenaamde PCR-tests, waarbij wordt gezocht naar gensequenties van de ziekteverwekker. Individuele artsen en ook corona-sceptici stellen herhaaldelijk de kwaliteit van deze tests in vraag. Een beschuldiging is dat de test ook effectief is tegen andere coronavirussen, waardoor massale fout-positieve resultaten het beeld vertekenen.

De eerste zin is fundamenteel verkeerd: PCR-tests detecteren geen besmettelijke virussen, maar alleen bepaalde nucleïnezuurgenomen, maar geen infecties. Een gezondheidsautoriteit als de Amerikaanse FDA (2) verklaart ondubbelzinnig: „positieve resultaten … sluiten bacteriële infectie of co-infectie met andere virussen niet uit. Het opgespoorde agens is mogelijk niet de definitieve oorzaak van de ziekte“ (3). Ook het CDC (Centers for Disease Control and Prevention – een autoriteit van het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid en Humane Dienstverlening) of het Zwitserse Federale Bureau voor Volksgezondheid, evenals een aantal andere, wijzen hier expliciet op.

Veel fabrikanten van dergelijke tests benadrukken duidelijk: Niet geschikt voor diagnostische doeleinden. In de gebruiksaanwijzing van de PCR-test van het Duitse bedrijf voor creatieve diagnostiek staat in de eerste plaats dat de test ook effectief is tegen andere virussen, waaronder „Influenza A Virus (H1N1), Influenza B Virus (Yamagata), Respiratory Syncytial Virus (type B),

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: