Op basis waarvan worden de actuele Coronamaatregelen genomen? – PCR-test onder de loep | Stichting Vaccin Vrij

op-basis-waarvan-worden-de-actuele-coronamaatregelen-genomen?-–-pcr-test-onder-de-loep-|-stichting-vaccin-vrij

23-09-20 09:09:00,

“De regering moet nu eenmaal 100% van de beslissingen nemen op 50% van de informatie”, is een veelgehoord excuus voor het feit dat de beslissingen van het kabinet mogelijk niet altijd de juiste zouden kunnen zijn. Toch bevreemdt het dat de beslissingen altijd wijzen in de richting van het implementeren van een vaccin, ook nu we al lang weten dat er veel mankeert aan het diagnosticeren van COVID-19 met de veel besproken PCR test.

Wat is het probleem met de PCR testen?

Het gaat om twee dingen:

  1. Het aantal vals positieve is hoog
  2. Een terechte positieve uitslag betekent dat je een klein stukje RNA bij je draagt, maar dat kan een oud stukje zijn, en hoeft er niet op te wijzen dat je ziek bent – of wordt – of besmettelijk bent.

Dit artikel beperkt zich tot het eerste punt – het hoge aantal vals positieven.

Het NRC Handelsblad schrijft daar op 11 september een artikel, getiteld: ‘Geen corona, toch in quarantaine: mogelijk honderden fout-positieve uitslagen per week’, waaruit het volgende citaat afkomstig is:

“Mogelijk honderden mensen per week zitten in quarantaine zonder dat ze corona hebben. Het aantal fout-positieve uitslagen in Nederland is relatief groot, doordat het coronavirus nu weinig voorkomt, en doordat veel mensen zonder klachten zich laten testen.”
 
[…]  
“Maar juist op dit corona-luwe moment biedt dat massale testen wellicht een vertekend beeld van de situatie. Er zou een relatief grote groep fout-positieven kunnen zijn: mensen die in de test een positieve uitslag kregen zonder dat ze daadwerkelijk het virus bij zich dragen. Op sociale media woeden nu verhitte discussies over het aantal fout-positieve tests. Zeker de helft van de positief geteste personen zou het virus feitelijk niet bij zich dragen, rekenen bezorgde mensen op een spreekwoordelijk bierviltje uit.”
 
“Het NRC Handelsblad kwam met een eigen berekening uit op 27% vals positieven in het gunstigste geval. Dat betekent dus dat ten minste 27% van alle mensen die positief getest zijn, ten onrechte denken dat ze een stukje SARS-COV-2 bij zich dragen”. – NRC1

Om te kunnen volgen hoe het NRC tot die uitspraak komt is het nodig een aantal termen te begrijpen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: