Franz Ferdinand was tenminste echt dood! – Wakker Mens

franz-ferdinand-was-tenminste-echt-dood!-–-wakker-mens

24-09-20 07:02:00,

 

blankNavalny in het ziekenhuis in Berlijn

Dood is Alexej Navalny niet, hij ziet er zelfs opmerkelijk goed uit voor iemand die bijna een maand in coma heeft gelegen. De bovenstaande foto is op 23 september gepubliceerd, Navalny heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en waar hij zich nu bevindt is niet bekend. Hij heeft echter al bekend gemaakt dat hij van plan is naar Rusland terug te keren en daar zijn politieke activiteiten te hervatten. Persoonlijk zou ik er wel een nachtje over slapen voordat ik in een land terug zou keren waar ik in levensgevaar verkeer en de meest gevaarlijke zenuwgassen op me los worden gelaten…

In Rusland gaan geruchten dat het Westen van een soort Joesjtsjenko-scenario droomt. Joesjtsjenko was kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen in de Oekraïne, in 2004. Tijdens de campagne werd Joesjtsjenko ziek, vermoedelijk door een vergiftiging. Deze vergiftiging werd eveneens door de Charité in Berlijn bevestigd. Schuldig was uiteraard de pro-Russische partij van Janoekovytsj. Onder druk van het Westen werd Joesjtsjenko uiteindelijk tot president verklaard.
De Oekraïne was toen al een verdeeld land in een economisch moeilijke situatie.
Dit is in Rusland niet het geval, Putin heeft nog steeds de steun van een groot deel van de bevolking en zal niet zo snel voor Navalny ingeruild worden. Over het algemeen wordt Navalny in Rusland niet als een belangrijke oppositionele politicus gezien, maar als een soort vermakelijke clown, of als enfant-terrible. Door de hele Novitsjok-affaire zal hij niet aan populariteit hebben gewonnen, en hij wordt nauwelijks nog serieus genomen.

Desondanks stuurt de Europese Unie rechtstreeks op een confrontatie met Rusland af. Op 17 september werd in het Europese parlement de onderstaande resolutie aangenomen.

 

De leden van het Europees eisen sancties tegen de Wit-Russische president en de verantwoordelijke voor de vergiftiging van Navalny

  • Alexander Loekasjenko zal niet door het Europees Parlement worden erkend als president van Wit-Rusland nadat zijn huidige ambtstermijn is afgelopen op 5 november
  • Het Europese Parlement veroordeelt de Wit-Russische overheid vanwege de gewelddadige onderdrukking van vreedzame protesten
  • Het Europese Parlement eist een internationaal onderzoek naar het Navalny-incident, dat onmiddellijk van start moet gaan

De leden dringen aan op nieuwe presidentsverkiezingen in Wit-Rusland en roepen de EU op om sancties op te leggen aan president Loekasjenko en de verantwoordelijken voor de vergiftiging van Alexei Navalny.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: