Het showproces tegen Julian Assange | Door Mathias Bröckers | KenFM.de

het-showproces-tegen-julian-assange-|-door-mathias-brockers-|-kenfm.de

24-09-20 07:18:00,

…of: „Als het blootleggen van een misdaad wordt behandeld als een misdaad, worden we geregeerd door criminelen.“

Een commentaar van Mathias Bröckers.

Het is een rechtszaak van internationale betekenis en het gaat om een centrale pijler van democratische rechtssystemen wereldwijd – de persvrijheid – maar in de pers, in de zogenaamde „toonaangevende media“, horen we er nauwelijks iets over. En als we onze „man in de publieke tribune“ – voormalig Brits ambassadeur en blogger Craig Murray, die is uitgeroepen tot een van de vijf „familieleden“ van Julian Assange en aanwezig mag zijn in de rechtszaal – niet zouden hebben, zou het er erg somber uitzien. Afgezien van de vijf toeschouwers worden een dozijn journalisten toegelaten voor een video-uitzending in een andere zaal, waaronder waarschijnlijk enkele van de grote persbureaus – maar niemand neemt de moeite om de belangrijkste verklaringen van het openbaar ministerie, de verdediging en de verhoorde getuigen te transcriberen en te publiceren. Wie tijdig wil weten waarom de Verenigde Staten de stichter van Wikileaks 175 jaar lang willen opsluiten en zijn uitlevering willen eisen, is afhankelijk van Craig Murray’s blog. Enkel aangezien de wereld van Wikileaks afhing om over de oorlogsmisdaden te leren die door de troepen van de V.S. in Irak worden begaan – de Klokkenluider Chelsea Manning had eerst het materiaal met de video van de ,,Collaterale Moord“ aan New York Times en de Washington Post aangeboden en slechts Julian Assange na hun weigering gecontacteerd.

Dat Craig Murray zeer betrouwbaar is, werd mij al vele jaren geleden duidelijk tijdens mijn onderzoek voor het boek „The Drug Lie – Why Drug Prohibition Promotes Terrorism and Harmes Health“. (2010). Als ambassadeur in Oezbekistan had hij gemerkt dat bij de uitgebreide controlepost tegen opium- en heroïnesmokkel, die met EU-middelen aan de Afghaanse grens werd gebouwd, regelmatig een colonne zwarte jeeps werd doorgezwaaid, die hun drugsvracht rechtstreeks naar een kazerne van de Oezbeekse generaal Dostum brachten. Toen de regering-Blair hier niets aan deed en besloot het te accepteren omdat generaal Dostum „aan onze kant“ in Afghanistan vocht, nam Craig Murray ontslag van zijn ambassadeurspost. En omdat hij nog steeds vindt dat dergelijke verhalen in de kranten en in het parlement thuishoren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: