Ojee, daar komt 6G

ojee,-daar-komt-6g

24-09-20 07:10:00,

Een blik in de toekomst (op internet) geeft aan dat de 6de generatie mobiele communicatie technieken, in ontwikkeling zijn. Volgens de onderzoekers zorgt 6G niet alleen voor snellere telefoons en draadloos internet, maar ook voor kunstmatige intelligentie (AI), computing op het niveau van een menselijk brein. De 6G-netwerken, met golven in het terahertz-bereik, hebben antennes nodig die nog kleiner zijn dan de antennes (slimm cells) voor 5G en de transmissiesnelheden zijn nog hoger dan bij de 5G-technologie. De voorbereiding op 6G, zijn in volle gang maar de daadwerkelijke uitrol wordt verwacht tussen 2030 en 2035. Laten we hopen, bidden en protesteren dat 5G niet doorgaat en 6G al helemaal niet. Dat de rede mag winnen van de drang naar snel, sneller, het snelst. Dat de digitale maatschappij het hoogtepunt gehad heeft.

Terahertz-bereik
Terahertz-straling of submillimeterstraling, terahertz-golven, enorm hoge frequentie ( THF), T-stralen, T-golven, T-light, T-lux of THz (terahertz). Terahertz-straling bestaat uit elektromagnetische golven met frequenties van 300 gigahertz (GHz) tot 3 terahertz (THz).

Aanduiding
Frequentie
Golflengte
SHF (super high frequenties)
3 – 30 gigahertz (GHz)
10 – 1 cm
EHF (extremely high frequenties)
30 – 300 GHz
1 cm – 1 mm
submillimeter
300 GHz – 3 terahertz (THz)
1 mm – 100 microWatt per vierkante meter of micron met het symbool μm*
infrarood
3 – 430 THz
100 μm – 700 nm (nanometer)
zichtbaar licht
430 – 750 THz
700 – 400 nm

*De stralingsdichtheid van hoogfrequente elektromagnetische straling wordt uitgedrukt in microWatt per vierkante meter, afgekort met µW/m2.

Gelukkig nog geen 5G
Terwijl het 5G-netwerk in 2020 in Nederland werkt voor de helft van Nederland* op de techniek van 4G+ en 700 megahertz (MHz), zijn ontwikkelaars al bezig met de volgende generatie mobiele telefonie, de 6G. 6G-netwerken gaan de digitale gegevens niet via radio- of microgolven verzenden maar met terahertz-golven. Dit deel (submillimeter) van het elektromagnetische spectrum ligt tussen de microgolven en infrarood licht in. Ruim tien jaar geleden was er nog geen technologie waarmee je terahertz-golven kon genereren of registreren. Dit gebied van elektromagnetische straling was lange tijd een onbekend gebied.

*God zij dank horen wij in de Heurne (gemeente Aalten) bij de helft van Nederland waar 5G nog niet werkt!

6G zorgt voor nog sneller en innovatiever netwerk
Zoals bij elke nieuwe generatie van mobiele telefonie zal het verbeteren van de verbindingssnelheid centraal staan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: