Kiest NL voor de rode of de blauwe pil – De Lange Mars plus

kiest-nl-voor-de-rode-of-de-blauwe-pil-–-de-lange-mars-plus

26-09-20 08:08:00,

De film The Matrix uit 1999 vertelt dat mensen steeds een keuze hebben en dat nadat ze eenmaal gekozen hebben er geen terugweg meer is. Nu staat de wereld eveneens voor een soortgelijke principiële keuze. Gaan we voor de rode of voor de blauwe pil?

In de film komt Neo na wat omwegen terecht bij Morpheus. Het volgende gesprek ontspint zich. Een conversatie die bedoelt lijkt voor ons allemaal in deze rampzalige periode.

“Je voelt je nu vast zoals Alice zich voelde toen ze in het konijnenhol viel.”, zegt Morpheus tegen de ontsnapte Neo en vervolgt:”Je kijkt alsof je alles accepteert wat je ziet, omdat je verwacht zo meteen wakker te worden.”

Op de vraag aan Neo of hij in het noodlot gelooft, antwoordt hij van niet, omdat hij zijn leven zelf wil blijven beheersen.

Dan informeert Morpheus hem over dat waarnaar hij, zonder het zelf te weten, op zoek is en wat talloze mensen eveneens proberen te vinden.

“Je hebt altijd gevoeld dat er iets mis is met de wereld.
Je weet niet wat het is, maar het is net een splinter in je hersens, die je gek maakt.”

“Dit gevoel heeft je bij me gebracht. Weet je waarover ik het heb?”

“De Matrix.”

“De Matrix is overal om ons heen. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of naar de tv. Je kunt het voelen op je werk, in de kerk en bij het betalen van belasting. Het bedekt je ogen zodat je de waarheid niet ziet.”

Met andere woorden die andere realiteit, dat web is er altijd al geweest, maar heel veel mensen zien het niet, terwijl het zich recht voor hun ogen afspeelt, als een film. Net zoals nu iedere dag mensen verplicht zijn niet-medische mondkapjes te dragen. Dat betekent dat deze per definitie niet goed werken. Dus mensen luisteren naar het gezag, dat hen oplegt het ding in het openbaar vervoer te dragen terwijl ze weten dat het geen virus tegen kan houden.

De waarheid zien ze niet. Mijnheer Rutte zegt dat het moet gedragen worden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: