Dr. Christian Drosten en het fenomeen van de “incidentie van tegenstrijdigheid” | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

dr-christian-drosten-en-het-fenomeen-van-de-“incidentie-van-tegenstrijdigheid”-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

28-09-20 12:54:00,

We zijn allemaal The Wave.

Een opmerking van Bernhard Loyen.

Christian Drosten gebruikt het woord incidentie graag in interviews en verklaringen. Dit woord is onbekend bij de gemiddelde burger en is epidemiologisch jargon. Dit brengt werkgerelateerde kennis over, het is toepasselijk voor een professional die sinds het begin van de zogenaamde corona-crisis via de media aan de mensen wordt gepresenteerd als de expert.

In de epidemiologie en de medische statistieken heeft de incidentie betrekking op de frequentie van de gebeurtenissen, met name van nieuw optredende ziektegevallen (1). Als men kijkt naar de afgelopen maanden, kan men ook, enigszins overdreven, spreken van een zeer bijzondere incidentie van tegenstrijdigheden. Gebaseerd op nieuwe tegenstrijdige verklaringen van de viroloog van het uur, binnen een tijdsbestek dat overeenkomt met de incidentie. In het geval van de heer Drosten, een chronische bevinding, kijkend naar zijn verklaringen en verkeerde beoordelingen met betrekking tot de Mexicaanse griep in 2009/2010.

Op dinsdag van deze week liet de Berliner Tagesspiegel geïnteresseerden op de voorpagina weten, citaat

We zijn allemaal de Wave. Of er weer een gevaarlijke toename van nieuwe infecties zal zijn, hangt niet af van het lot. Het hangt af van het gedrag van iedereen, zegt Christian Drosten in een interview (2).

Op pagina 2 staat de titel van het artikel: „Ik heb altijd te maken met kritiek. In de online editie ontbreekt de onderzin van de gedrukte editie, citaat: …het leven van een onderzoeker in het openbaar, voortdurende woede over valse rapporten en maskers die in plassen zwemmen. In plaats daarvan, citaat: zijn rol in de media en het restaurantbezoek in de winter.

Waarom deze verwijzing? Het toont de lichtheid van het zijn, een Prof.Dr. Drosten. We leven in tijden van discussie over duurzaamheid, het vermijdbare gebruik van plastic in het dagelijks leven. Vanaf medio 2021 zullen plastic rietjes, bestek en andere plastic wegwerpartikelen uit de winkels in de EU verdwijnen (3). Een Dr. Drosten weet dit zeker. Maakt hij zich hier zorgen over, wil hij een voorbeeld stellen?

Tagesspiegel: Waar ben je op dit moment mee bezig?

Drosten: We helpen momenteel om sneltesten voor Sars-CoV-2 op de weg te krijgen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: