De digitale staatsgreep en het verdwijnen van de kwaliteit van leven | Door Hermann Ploppa | KenFM.de

de-digitale-staatsgreep-en-het-verdwijnen-van-de-kwaliteit-van-leven-|-door-hermann-ploppa-|-kenfm.de

29-09-20 02:11:00,

En hoe we daarop reageren.

Een commentaar van Hermann Ploppa

Onlangs ontving ik een nieuwsbrief van Lobbycontrol. Lobbycontrol (1) is een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie die observeert hoe bepaalde machthebbers achter de schermen discreet gebruik maken van giften en financiële bijdragen om onze gekozen vertegenwoordigers en ambtenaren van ministeries te overtuigen om bepaalde belangen na te streven die niet noodzakelijkerwijs de onze zijn. Dat is niet in ons belang. Wij zijn immers de opperste vorst. We hebben politici gekozen om onze belangen te vertegenwoordigen. En niet de belangen van zelfgekozen oligarchen. Lobbycontrol probeert, alleen gefinancierd door particuliere donaties, de nu ondoordringbare jungle van de naar schatting 35.000 lobbyisten met de Brusselse EU-bureaucratie wat zichtbaarder te maken.

En als onze politici zo graag mensen van de straat willen verdrijven, van openbare plaatsen, zelfs van hun werkplek onder het mom van een vermeende corona-pandemie, en ze naar huis willen verbannen, bang voor horrorpropaganda; als onze politici zo graag een geïsoleerde, dappere nieuwe wereld van het digitale rompleven willen voorschrijven als alternatief; dan kan dit misschien belachelijke redenen hebben. Omdat de lobbycontrole ons de naakte feiten laat zien:

„Met de Corona-crisis was er een digitaliseringspuls die ons allemaal liet zien hoe we nieuwe technologieën kunnen gebruiken en hoe ze ons dagelijks leven vormgeven. Voor de grote bedrijven was dit ook een groeispurt, zij behoren tot de weinigen die van de crisis hebben geprofiteerd“. (2)

Dat zegt Lobbycontrol in zijn huidige nieuwsbrief. Uitgedrukt in cijfers: Google geeft dit jaar acht miljoen euro uit om de EU-besluitvormers in Brussel in het voordeel van Google te beïnvloeden; Microsoft (d.w.z. onze vriend Bill Gates) beïnvloedt de Eurocraten met een miezerige vijf miljoen euro. Facebook volgt met 4,25 miljoen euro, Apple met twee miljoen, en Amazon met 1,75 miljoen euro.

Het moet gezegd worden dat dit een verstandige besteding van geld is, althans in commerciële zin. De groei van de nieuwe digitale mondiale ondernemingen is op zich al een briljante zelfstarter. Maar de ontwikkeling kan worden versneld als het politieke apparaat kan worden overgehaald om bestaande „analoge“ structuren met bijbehorende regelgeving, wetten en door de media gesteunde angstcampagnes extra te verpletteren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: