Technische Briefing van Jaap van Dissel aan Tweede Kamerleden roept vragen op | Stichting Vaccin Vrij

technische-briefing-van-jaap-van-dissel-aan-tweede-kamerleden-roept-vragen-op-|-stichting-vaccin-vrij

30-09-20 07:13:00,

Regelmatig wordt de Tweede Kamer door Jaap van Dissel geïnformeerd over de actuele stand van zaken met betrekking tot het coronavirus. Van Dissel toont dan wat grafieken van het aantal ziekenhuisopnames, het aantal overledenen, het aantal positief getesten en de betekenis daarvan. Hij deelt de nieuwste wetenschappelijke bevindingen met de Tweede Kamer.

Tijdens briefing nr. 17 kwam er een aantal opmerkelijke punten voorbij die hieronder worden besproken.1 Ziet u de olifant in de kamer? Want pers en politiek lijken er blind voor.

Foutieve grafiek

Van Dissel haalt een oude grafiek van stal om te laten zien wat er gebeurt met het aantal doden wanneer er geen maatregelen worden getroffen.

 

 
Dit is de grafiek uit het begin van de coronacrisis, toen nog gewerkt werd met de voorspellingen op basis van het model van Neil Ferguson. Gebleken is dat dat model erg gebrekkig was en bovendien überhaupt niet geschikt om een echt epidemisch verloop van een infectieziekte mee te voorspellen. Ferguson gaf toe dat hij er meerdere ordes van grootte naast zat met zijn voorspelling en heeft het Zweedse beleid geprezen.2,3 Waarom gebruikt Van Dissel deze grafiek nog? Is hij het soms vergeten dat die achterhaald is? Waarom klinkt er geen kritisch geluid over die grafiek?

Er zijn data genoeg over de verschillende vormen van lockdown en maatregelen in de verschillende landen en over de coronasterfte in die landen. Had de evaluatie daarvan niet al in juni kunnen plaatsvinden?

Betrouwbaarheid van de testen

Tijdens de succesvolle demonstratie op het Malieveld van 15 augustus sprak laboratoriumspecialiste Merel Boogaard over de PCR-test en dat deze op een verkeerde manier gebruikt wordt. Ze was daar zeer verbolgen over. Bovendien gaf ze aan dat de analisten normaal de resultaten zelf uitlezen, maar dat dit nu door het RIVM gebeurt. Zij roept het RIVM op om de data terug te geven aan de analisten.4,5

Ook arts Rob Verkerk verdiepte zich in de PCR-test en schreef een vlammend betoog over de onzinnigheid ervan.6

In antwoord op een vraag van Van Haga geeft ook Van Dissel tijdens de briefing aan dat de kritiek op het gebruik van de PCR-test terecht is. Hij zegt:

“Bij een lage prevalentie (ziektegevallen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: