Klimaat als hefboom voor de ‘reset’ van de wereldeconomie

klimaat-als-hefboom-voor-de-‘reset’-van-de-wereldeconomie

01-10-20 02:48:00,

Gates / Soros. Shutterstock.

Klimaatsceptici verzuchten vaak: ‘Kan het nog gekker?’  En ja hoor … steeds weer opnieuw!

Citaat:

Door Soros / Gates gefinancierde organisatie zegt dat de wereld wellicht ‘Climate Lockdown’ nodig heeft

De ‘liberal’ miljardair George Soros had gezegd dat de pandemie een ‘revolutionair moment’ was. Nu komt Project Syndicate (PS), een groep gefinancierd door Soros en mede-‘liberal’ miljardair Bill Gates, met een tiranniek voorstel. In het bijzonder dringt de groep aan op een eco-extremistisch idee dat de wereld misschien een ‘klimaatlockdown‘ nodig heeft om klimaatverandering te voorkomen, tenzij we een ‘groene economische transformatie’ hebben.

In een stuk met de titel, “Het vermijden van een klimaatlockdown” bepleit auteur Mariana Mazzucato het volgende: “De wereld nadert een omslagpunt op het gebied van klimaatverandering wanneer het beschermen van de toekomst van de beschaving dramatische ingrepen vereist.”

Volgens Mazzucato: “Om dit scenario te vermijden, is een ingrijpende economische transformatie nodig – en dus een radicale herziening van corporate governance, financiën, beleid en energiesystemen.”

Toen kwam de enge dystopische visie: “In de nabije toekomst zal de wereld misschien weer zijn toevlucht moeten nemen tot lockdowns – dit keer om een klimaatcrisis aan te pakken” – en Covid-19 schiep het precedent.

George Orwell draait zich om in zijn graf.

Lees verder hier.

Het is hernieuwde poging om via klimaatverandering als hefboom tot een nieuwe internationale economische orde te komen. Een eerdere poging was die van de Duitse WBGU (Wissenschadtlicher Beirat der Bundesregiering Globale Umweltveränderungen, een soort Duitse WRR). Hoe is het daarmee verlopen? We hebben er de laatste jaren niets meer van gehoord.

Ter opfrissing van het geheugen hierbij mijn ‘posting’ van ruim vijf jaar geleden over de analyse van de WBGU. Bron hier.

Klimaatwetenschappers als koene redders van de planeet

Een kleine groep klimaatwetenschappers beperkt zich niet tot de wetenschap, maar heeft zich met Messiaanse ijver geworpen op het redden van de planeet. Voor Nederland zie bijvoorbeeld hier.

Maar onze Oosterburen pakken dat soort zaken gründlicher aan. Daar bestaat een speciale adviesraad voor de regering onder leiding van Hans–Joachim Schellnhuber,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: