Maak de #corona angst belachelijk, sloop de #hoax – De Lange Mars plus

maak-de-#corona-angst-belachelijk,-sloop-de-#hoax-–-de-lange-mars-plus

01-10-20 03:16:00, Foto 123rf

Bijdrage van Norbert Pols*

De polarisatie gaat steeds verder. De wakkeren probeerden aanvankelijk uit alle macht de corona-volgers te overtuigen van het onheil dat ze argeloos binnen haalden. Er lijkt een kentering op te treden. Er zijn wakkere mensen, zoals Norbert Pols, die klaar zijn met het eindeloze begrip voor de volgzamen. Het geduld lijkt op te raken.

Ik weet niet hoe het jou vergaat maar, ik ben er wel klaar mee. Waar heb ik het over? Corona natuurlijk!

Waar begint dat hele Corona-geneuzel? Bij het feit dat je bent geïndoctrineerd met het idee dat je iedere mening moet respecteren. Ik heb al heel wat jaartjes tegen die belachelijke stelling gevochten en toch blijven weke breinen mij vertellen dat iedereen het recht heeft op een eigen mening. Daar ben ik het volledig mee eens alleen, dat wordt altijd gezegd als ik van, in mijn ogen, domme meningen, kleine stukjes maak. Dus, dat iedereen zijn ‘eigen mening’ mag hebben betekent gewoon dat je zo’n mening moet ‘respecteren’.

Daarmee wordt je monddood gemaakt. Ik ga geen meningen die ieder verband met de realiteit missen respecteren. Dat doe ik alleen bij de PAM, omdat die lui tenminste nog hun best doen om argumenten te overleggen waarom zij denken dat de aarde plat is.

Ik heb niets met jouw mening als het een ongefundeerde overtuiging betreft. Uit respect voor jou, verdwaalde mens, haal ik je onderuit en tevens om mijzelf tegen jouw domheid te beschermen.

Ja, we zijn het punt allang voorbij dat je nog de angst voor Corona mag koesteren zonder als achterlijk te worden nagewezen. Die angst steekt andere niet al te intelligente mensen aan en daarmee geven een stelletje bangeriken groen licht aan een invasieve overheid. Die overheid is vele malen gevaarlijker dan een stevige griep en, natuurlijk mag je bang voor de griep zijn en het is jouw persoonlijke verantwoordelijkheid die griep te ontwijken. Niet anders dan belastingen dus.

Het wordt de hoogste tijd dat we gaan lachen om de ongefundeerde angsten van anderen. Mensen zijn vaak nog banger voor de mening van de gemeenschap dan voor de kans op een ziekte.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: