President Macron’s Slechte Toneelstuk in Libanon, door Thierry Meyssan

president-macron’s-slechte-toneelstuk-in-libanon,-door-thierry-meyssan

01-10-20 03:47:00,

President Macron, die Deus ex machina speelt, kwam de goede en slechte punten onder de Libanese leiders verdelen. Zeker van zijn superioriteit, zei hij dat hij zich schaamde voor het gedrag van deze politieke klasse. Maar dit alles is gewoon een slecht toneelstuk. Hij probeert op slinkse wijze het verzet te vernietigen en het land om te vormen tot een belastingparadijs.

JPEG - 28.1 kB De Franse president, Emmanuel Macron, heeft een van zijn zeldzame persconferenties gewijd aan de situatie in een vreemd land, Libanon. Hij zei: “Hezbollah kan niet tegelijkertijd een leger zijn dat in oorlog is met Israël, een militie die wordt losgelaten tegen burgers in Syrië en een respectabele partij in Libanon. Het moet niet geloven dat het sterker is dan het is. Het moet laten zien dat het het Libanese volk in zijn geheel respecteert, en het heeft de afgelopen dagen het tegenovergestelde laten zien”. Sayed Hassan Nasrallah zal op 29 september reageren.

In reactie op de explosie in de haven van Beiroet op 4 augustus 2020 zag de Libanese bevolking en de internationale pers dit als een ongeluk dat te wijten was aan de corruptie van de havenautoriteiten. Van onze kant hebben we na analyse van de eerste aanwijzingen onmiddellijk de theorie van het ongeval in twijfel getrokken en de voorkeur gegeven aan de theorie van de aanval. De Franse president Emmanuel Macron was op een noodbezoek aan Libanon om het land te redden. Twee dagen later zonden ze op een Syrische televisiezender, Sama, de hypothese uit van de voortzetting van de operatie om resolutie 1559 uit te voeren.

De hypothese van resolutie 1559

Waar gaat dit allemaal over? De Frans-Amerikaanse resolutie van 2004 is opgesteld in opdracht van de Amerikaanse president George W. Bush, op basis van een tekst die door de toenmalige Libanese premier Rafik Hariri met de hulp van de Franse president Jacques Chirac is geschreven. Het was de bedoeling dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties de door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, geformuleerde doelstellingen zou erkennen:
- om de Syrische vredesmacht te verdrijven die voortkomt uit de Taif- akkoorden [1];
- om een einde te maken aan het Libanese verzet tegen het imperialisme;
- de herverkiezing van de Libanese president Emile Lahoud te voorkomen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: