Corona Onderzoekscommissie – Deel 10 | Door Jochen Mitschka | KenFM.de

corona-onderzoekscommissie-–-deel-10-|-door-jochen-mitschka-|-kenfm.de

02-10-20 02:17:00,

Belediging van royalty’s of noodzakelijk proces?

Een standpunt van Jochen Mitschka.

Na „Leren van de Onderzoekscommissie Mexicaanse griep“ (1), het onderwerp „De situatie van mensen in verpleeghuizen“ (2), werd een verslag over de omstandigheden in Bergamo (3) gevolgd door: „De Drosten Test, Immuniteit en de Tweede Golf“ (4). Vandaag hebben we het over een hoorzitting over „De situatie van kleine ondernemers en zelfstandigen“ (5).

Nils Roth en Martin Ruland

Nils Roth runt een karaokebar in Berlijn die buitengewoon succesvol is voor Europa (6). Martin Ruland is kunstenaar en deeltijdverkoper voor een schoenenbedrijf, voornamelijk actief op beurzen, en in dit opzicht wordt zijn deeltijdbaan ook enorm beïnvloed door overheidsmaatregelen.

De heer Roth meldt dat zijn bedrijf op 14 maart moet sluiten. Op dat moment bestond de Green Mango Bar al 10 jaar zonder problemen. Het bedrijf is nog steeds gesloten en er is geen vooruitzicht op opening. De Senaat zou hebben gesproken over faciliteiten of openingen onder bepaalde hygiëneregels, maar details konden nog niet worden beoordeeld. Met name kon nog niet worden voorzien of een heropening op grond van de hygiënevoorschriften zelfs mogelijk zou zijn om de kosten te dekken.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een jaarlijkse omzet van ongeveer een miljoen euro gerapporteerd. Op dit moment werken dertien mensen nog kortstondig voor Mr. Roth. De omzet neigt nu naar nul. Reserves die waren gespaard voor moeilijke fases zijn nu opgebruikt. Daarnaast heeft er onlangs een fiscale controle plaatsgevonden die met succes is afgerond.

Het bedrijf zou hebben gecontroleerd of Corona Aid Parts One tot Five in aanmerking kwam. Deel één was uitgesloten, deel twee was het noodhulpprogramma voor bedrijven met maximaal tien werknemers, en corona-steun drie was ook uitgesloten omdat het type bedrijf niet paste. Toen Corona Aid Four werd aangeboden, had het bedrijf zich aangemeld, zo vertelde de heer Roth, omdat deze steun betrekking had op culturele bedrijven, waaronder clubs. Vervolgens werd de definitie van een „club“ overwogen.

In het karaokegezelschap is de gast zelf de uitvoerder, zei de heer Roth, en legde daarmee uit dat het zeker een bijdrage zou zijn aan het culturele leven van de stad.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: