Gaat ‘MeWe’ Facebook ten onder brengen..?

gaat-‘mewe’-facebook-ten-onder-brengen.?

04-10-20 08:00:00,

Als je deze site regelmatig bezoekt, weet je dat we de afgelopen jaren, eigenlijk vanaf het begin van Facebook’s entree op het internet, hebben gewaarschuwd voor dit initiatief. (HIER) Een platform dat gebaseerd is op de mooie Engelse term ‘user generated content’ (UGC), dit staat voor het vullen van de site, door de gebruikers ervan. Het lijkt een onmogelijke taak, en wellicht raar, maar het systeem van UGC, werkt net als een sneeuwbal. Hoe meer mensen informatie delen, hoe groter het platform..!

Facebook is inmiddels vele honderden miljarden waard en dat komt door.. onszelf.. Wij hebben het bedrijf groot gemaakt. Door… simpel onze deelname. Juist, wij als ‘user’ genereren de content..! En natuurlijk heb je geen dubbeltje gezien voor jouw (evt.) bijdrage aan de waarde van deze moloch, maar dhr Mark Zückerberg, de officiële oprichter van Facebook, de man die geen aliën is… (zie hieronder), vaart er bijzonder wel bij, als inmiddels meervoudig miljardair..

Dat Facebook een totaal ánder doel heeft, dan je wellicht wist, kom je simpel te weten door de historie ervan, maar ook door de bevestiging hiervan, die gelegen is in de keiharde censuur die het bedrijf uitoefent op ALLES, wat gelabeld wordt als nepnieuws.. En ja, dan kun je je lol op natuurlijk.. Want wie keurt het vlees van slager Facebook..? Juist de slager zélf.. Facebook bepaalt wat jij daar post en of dit de toets met het ‘beleid’ van Facebook kan doorstaan..! De censuur neemt inmiddels behoorlijk heftige vormen aan, maar velen kunnen en willen niet naar een alternatief kijken..

Het is -vergeef het ons, als je je persoonlijk aangesproken voelt- een soort gewenning, een schaapachtig gedrag, dat gebaseerd is op een ‘wij-gevoel’ dat eigenlijk volledig niet op z’n plaats is..!! De cartoon hiernaast laat duidelijk zien wat we bedoelen.Maar wat veel mensen nog steeds niet geloven, is de beangstigende wijze waarop FB data verzamelt en deze verkoopt en MISbruikt..! Het hele verhaal met de verkoop van data aan ‘Cambridge Analytica’ (HIER), bewees het verhaal eens en voorgoed..! Geen conspiracy en geen nepnieuws..!!

Hetzelfde verhaal m.b.t. het klakkeloos volgen van Facebook, vinden we terug bij mensen die YouTube gebruiken; zij zijn zich vaak TOTAAL NIET bewust van de mate waarin er afhankelijkheid is ontstaan van dit ‘medium’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: