Corona – Een geschenk uit de hemel voor de financiële elite | Door Rainer Rupp | KenFM.de

corona-–-een-geschenk-uit-de-hemel-voor-de-financiele-elite-|-door-rainer-rupp-|-kenfm.de

05-10-20 09:09:00,

Een commentaar van Rainer Rupp.

Niet alleen in Duitsland, maar ook in de EU en de VS maken machtige besluitvormers de bevolking momenteel opnieuw bang met nieuw slecht nieuws over een tweede coronagolf.

„Een miljoen COVID-19 sterfgevallen wereldwijd“ waren de krantenkoppen van de afgelopen dagen. Wereldwijd zijn er nu 33 miljoen mensen besmet. Wereldwijd bereikte het aantal nieuwe, positief geteste gevallen met 277.937 nieuwe pieken. Elke dag zijn er in de afgelopen dagen 300.000 nieuwe gevallen bijgekomen.

Voor de aandachtige lezer, verborgen in de tekst van het Job News, wordt echter af en toe de donkere sluier opgelicht. Een stukje van de Corona-puzzel wordt zichtbaar, waaruit blijkt dat de situatie niet zo erg is als het goed opgevoede schaap met het wolvenvirus dat overal op de loer zou moeten liggen. Men zou bijvoorbeeld de zin in de Amerikaanse media kunnen lezen: „Het aantal gevallen in de VS is in het weekend verder versneld, … maar het aantal dagelijkse sterfgevallen neemt af“. De situatie in Europa en Duitsland is niet anders. Wat betekent dit?

Het betekent niets anders dan dat door de verdubbeling en in sommige gevallen verdrievoudiging van de coronatests er natuurlijk nieuwe recordaantallen positief geteste mensen zijn. Maar meer positief geteste personen samen met afnemende sterfgevallen is goed nieuws, omdat het wijst op een afnemend gevaar van het virus. Dat zou in ieder geval een logische conclusie zijn. De laatste cijfers van de vermeende Corona Hell USA bevestigen dit ook, zoals we hieronder zullen zien. Maar er is geen logica in de omgang met de politieke corona-pandemie, want ook in Duitsland worden de coronamaatregelen om de bevolking onder controle te houden momenteel weer aangescherpt.

Spanje en Groot-Brittannië zijn alweer begonnen met een gedeeltelijke lockdown. Toch demonstreerden vorig weekend vele duizenden in Londen tegen de nieuwe coronaverordeningen. De regeringen in Frankrijk en Italië spelen ook met het idee van een nieuwe lockdown, maar door de aarzelende publieke opinie over deze kwestie hebben ze zichzelf voorlopig in de wacht gesleept. Intussen heeft ook bondskanselier Merkel de slaperige Duitser Michel in de stemming gebracht voor nieuwe coronaproblemen vanwege de hogere aantallen positieve testresultaten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: