De vakbonden als de peddel van de gedwongen Corona-digitalisering? | Door Hermann Ploppa | KenFM.de

de-vakbonden-als-de-peddel-van-de-gedwongen-corona-digitalisering?-|-door-hermann-ploppa-|-kenfm.de

05-10-20 09:09:00,

Degenen die de geschiedenis van de DGB kennen, zullen niet verbaasd zijn.

Een standpunt van Hermann Ploppa.

Menig vakbondsman zal zijn ogen niet meer geloven. Waarom? Cafés, restaurants en tavernes moeten al enkele maanden lang lijsten opstellen, vanwege Corona. De gasten moeten zich aanmelden. Met volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres en postadres. Naar verluidt willen de autoriteiten het gebruiken om „superspreaders“ op te sporen en het pad van het dodelijke SARS-Cov2-virus te traceren. Het is echter niet bekend of deze gegevensstriptease van onschuldige restaurantbezoekers ooit is gebruikt om eventuele virale reisroutes te traceren. Het resultaat is dat stroken papier met zeer gevoelige persoonlijke gegevens onbeschermd rondvliegen. De gast voelt zich ongemakkelijk geröntgend. Het enige wat hij wil doen is een biertje drinken of frietjes eten. Wie kan het hem kwalijk nemen dat hij zich vervolgens aan deze domme en vernederende procedure onderwerpt om zijn honger te stillen? Maar dat hij dan tekent met „Donald Duck, Ganterweg 14, 88034 Duckburg“?

Welnu, om terug te komen op de vakbonden, die niet alleen moeten zorgen voor correcte lonen, maar ook een beetje aandacht moeten besteden aan de naleving van de burgerrechten: nu heeft de voorzitter van de vakbond Nahrung-Genuss-Gaststätten, Guido Zeitler, zich druk gemaakt over kroeggasten die niet graag hun echte naam op de wispelturige vormen zetten:

„Wie zijn naam niet correct invult, is niet alleen uit gezondheidsoogpunt nalatig. Hij brengt ook het economische bestaan van de bedrijven en hun werknemers in gevaar“, vertrouwde Zeitler de Neue Osnabrücker Zeitung (1) toe. De autoriteiten zouden mogelijk restaurants met geweld kunnen sluiten als te veel mensen zich als Donald Duck of James Dean registreren. Ja, ja, de autoriteiten, bestaande uit handelstoezichthouders. En Zeitler weet een oplossing: „Het zou de moeite waard zijn om de mogelijkheid van het digitaal vastleggen van contactgegevens te overwegen. Dat moet technisch mogelijk zijn – uiteraard met inachtneming van alle voorschriften inzake gegevensbescherming“. Oh ja, we weten dat onze autoriteiten zich altijd en overal gewetensvol aan de regels voor gegevensbescherming houden!

Laten we nu eens serieus zijn: een vakbondsman wil een volledig ongrondwettelijk totaal toezicht op zelfs onze consumptie van bockwurst in de corner pub digitaal perfectioneren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: