Het angstvirus heerst – Ad Broere’s Blog

het-angstvirus-heerst-–-ad-broere’s-blog

06-10-20 04:38:00,

In mijn nieuwsbrief van oktober 2020 schrijf ik dat de economie zware tijden tegemoet gaat. De samenleving staat onder grote druk als gevolg van onzekerheid en angst. De overheid is niet in staat om dit tij te keren zolang men vast blijft houden aan het strijdmodel. Het Covid virus is de grote vijand en alles moet wijken voor het gevecht om dit virus eronder te krijgen.

De media versterken dit vijanddenken en eveneens de angst door suggestieve berichtgeving zoals: “Die ziekte was zo eng, de patiënten waren zo bang” (bron Volkskrant, voorpagina 6 oktober 2020) en dan gaat het over wat er zich heeft afgespeeld in Nederland tussen maart en mei 2020. In diezelfde krant staat op pagina 26: “Corona is vaak niet de oorzaak, maar de druppel die emmer doet overlopen”. Een artikel waarin wordt bevestigd dat mensen niet sterven aan Corona maar met Corona.

De Bussumse huisarts Martin Voerknecht, tevens opleider van artsen aan het VMUC, tracht met zijn posts op de sociale media mensen vanuit zijn professie tot nuchter nadenken te bewegen. In onderstaande post refereert hij aan de uitspraken van drie Amerikaanse topvirologen. Voerknecht vat het als volgt samen:

Drie experts aan het woord. Top universiteiten. Genuanceerde woorden.

Herd immunity is een mogelijke uitweg. Niet via iedereen blootstellen, maar wel via de populatie die het (vrijwel) risicoloos door kan maken het laten doormaken. Daarna is ook de kwetsbare populatie veilig; Zweden deed het voor.

Het vergt wel omdenken, het loslaten van de paniekpolitiek, het loslaten van “besmettingen” (dat werkt met een week wachttijd echt niet meer; het is als mosterd na de maaltijd)

Maar dan wel zorgen voor risicogroepen.

Zorg met de verspilde miljarden nu eindelijk voor een verse lucht strategie in de verpleeghuizen.

Zorg voor virus arme lucht. De recirculatie systemen; ze voldoen helaas heel vaak niet.

Risicogroepen: werkzame mondmaskers (FFP2) regelen voor hun bij risico, dus geen fake mondkapjes zonder enig nut.

De niet risico populatie na 7 maanden wurggreep: vrij laten. Scholen open, universiteiten open, geen fake maatregelen zoals knutsel mondkapjes .

De risicogroepen zijn inmiddels duidelijk: (Fors) overgewicht, longpatient, verzwakt immuunsysteem, ouderdom..

Via laten leven kunnen we de natuurlijke balans (en groepsimmuniteit) herstellen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: