Martin Armstrong: still standing strong/Alles draait om vertrouwen | Biflatie.nl

martin-armstrong:-still-standing-strong/alles-draait-om-vertrouwen-|-biflatie.nl

06-10-20 09:14:00,

De Amerikaan Martin Armstrong (geboren 1949) is een omstreden persoonlijkheid. Dat wil zeggen dat hij heel wat voorstanders en fans heeft. Zij hameren er op dat de man reeds 40 jaar heel accuraat de grote wereldgebeurtenissen op economisch vlak voorspelt. Maar evengoed een boel tegenstanders, zij die aan zijn economische voorspellingen geen enkele waarde hechten. Vertaald uit het Engels heeft Wikipedia dit over Armstrong te melden: ´Martin Arthur Armstrong is een Amerikaanse autodidactische economische voorspeller en veroordeelde misdadiger die elf jaar in de gevangenis heeft gezeten omdat hij investeerders bedroog voor $700 miljoen en $15 miljoen aan activa voor toezichthouders verborgen hield.´ Dat geeft al niet veel vertrouwen, met zo´n verleden, is het wel? Aan de andere kant kun je ook stellen dat iedereen zijn leven kan beteren. Dat eens geboet er wel eens vergeven kan worden. En dat wanneer we het over economische modellen hier hebben, het tenslotte gaat om dat werk zelf. Dat is dan The Economic Confidence Model (ECM), ook wel genoemd de Pi Cycle, waarop voorspellingen omtrent de globale economie gestoeld zijn.

Trendvoorspelling

Dit is wat iemand die neutraal tot positief ingesteld is over hem zou melden: ´Martin A. Armstrong, voormalig voorzitter van Princeton Economics International, werd in 1999 veroordeeld maar kreeg daarna zeven jaar lang geen proces. In een van de meest opzienbarende processen in de Amerikaanse rechtsgeschiedenis, werd hij gevangen gezet totdat hij schikte. In 2007 kwam zijn zaak voor de rechter op beschuldiging van fraude en samenzwering. Hij kreeg nog eens 5 jaar cel. Met dank aan Onno: Martin Armstrong ontwikkelde een financiele voorspellingsmodel genaamd de “pi-cycle model. De op langere termijn prognoses, die nog steeds worden gecontroleerd door de financiele pers. Ook de CIA en de overheid van China waren benieuwd over de sleutel van dit model. Natuurlijk nooit afgegeven door de heer Armstrong en daarom als een “politiek-gevangene” nog steeds vastzittende. Overigens voorspelde het model een belangrijke top in de financiele markten voor 27-februari-2007, met de volgende belangrijke bodem op 18 juni 2011.´ Biflatie columnist Gerrit Welbergen schreef eerder in 2020 al eens over de zelfbenoemde econoom.

De marktcyclus

2011 was ook het jaar dat Armstrong vrij kwam. Hij is gewoon blijven doorwerken, zoals de website armstrongeconomics.com toont.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: