Geprogrammeerde chaos: Wat Washington’s troef tegenstanders plannen na de verkiezing | Door Whitney Webb | KenFM.de

geprogrammeerde-chaos:-wat-washington’s-troef-tegenstanders-plannen-na-de-verkiezing-|-door-whitney-webb-|-kenfm.de

07-10-20 03:05:00,

Een standpunt van Whitney Webb.

Een „onpartijdige“ groep van neoconservatieve Republikeinen en gevestigde Democraten „simuleerde“ onlangs verschillende rampscenario’s voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Zo is er een zakelijk spel waarin een duidelijke overwinning voor de zittende partij „ongekende“ maatregelen uitlokt die het Biden-kamp zou kunnen gebruiken om de herverkiezing van Donald Trump te voorkomen.

Een groep ingewijden van de Democratische Partij en voormalige ambtenaren uit het Obama- en Clinton-tijdperk hebben samen met een groep neoconservatieve „Nooit Troef“ Republikeinen simulaties en „oorlogsspelletjes“ uitgevoerd over verschillende „doemscenario’s“ in verband met de presidentsverkiezingen van de afgelopen maanden.

In verschillende berichten in de media over de groep die bekend staat als het „Transition Integrity Project“ (TIP), rechtvaardigt zij deze oefeningen door te zeggen dat zij zich specifiek wil voorbereiden op een scenario waarin president Trump de verkiezingen verliest en weigert af te treden, wat zou kunnen leiden tot een constitutionele crisis. Maar volgens de TIP-documenten hebben haar simulaties, die een „duidelijke overwinning“ voor Troef bij de komende verkiezingen voorspelden, zelf geleid tot een constitutionele crisis, omdat ze voorspelden dat het Biden-kamp radicale stappen zou nemen om het presidentschap voor zichzelf veilig te stellen, ongeacht de verkiezingsuitslag.

Geen enkel scenario voorziet dat Trump in functie treedt

Dit is vooral verontrustend als men bedenkt dat TIP belangrijke banden heeft met de regering Obama, waar Biden als vicepresident heeft gediend, en met verschillende groepen die geen deel uitmaken van de Biden-campagne, maar die zich hardnekkig inzetten voor Biden. Het feit dat deze groepen scenario’s voor mogelijke verkiezingsuitslagen en hun nasleep hebben uitgespeeld, die allemaal eindigden met de inauguratie van Biden of een constitutionele crisis, suggereert dat machtige krachten de voormalige vicepresident dwingen om een mogelijke nederlaag bij de verkiezingen niet te accepteren.

Het is duidelijk dat dit de claim van het TIP om de „integriteit“ van het presidentiële overgangsproces te waarborgen, aanzienlijk ondermijnt. In plaats daarvan suggereren de feiten dat de groep ervoor wil zorgen dat Trump zijn functie verlaat, ongeacht de verkiezingsuitslag, of dat juist de constitutionele crisis wordt veroorzaakt die de groep beweert te willen voorkomen door middel van haar simulaties.

Dergelijke zorgen worden versterkt door recente verklaringen van Hillary Clinton dat Biden „onder geen enkele omstandigheid mag toegeven“.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: