Waarschuwing uit het zuiden, door Nicolas Riedl. | KenFM.de

waarschuwing-uit-het-zuiden,-door-nicolas-riedl-|-kenfm.de

07-10-20 03:05:00,

De ontwikkelingen van het coronabeleid in Australië en Nieuw-Zeeland geven een voorproefje van wat er in Europa nog zou kunnen bloeien.

Een standpunt van Nicolas Riedl.

Elk jaar in de zomer kijken virologen en epidemiologen naar het koudere zuidelijk halfrond om een ruw beeld te krijgen van wat voor virussen er in de winter naar Europa en Noord-Amerika zouden kunnen gaan. In 2020 zijn Australië en Nieuw-Zeeland echter niet in de eerste plaats virologisch, maar bieden ze eerder een blik op een mogelijke toekomst, met name in politiek opzicht. Beperkende maatregelen, die zelfs hier op het westelijk deel van het noordelijk halfrond slechts in rudimentaire vorm denkbaar zijn, zijn op deze plaatsen al een realiteit. De winter staat voor de deur en er is nog steeds de mogelijkheid om te leren van het afschrikwekkende voorbeeld van de Australische of Nieuw-Zeelandse omstandigheden. We kunnen daar zien wat er kan gebeuren als we geen krachtig standpunt innemen tegen de geconcentreerde misantropie van het Corona-regime.

De plicht om maskers te dragen op de open weg in de staat Victoria, Australië. Gedwongen quarantaine in hotels en minder comfortabele faciliteiten in Nieuw-Zeeland. Drones scannen de kentekenplaten van auto’s om te controleren of de eigenaren te ver weg zijn van hun toegestane locatie. De fantasie van een pandemie, volledig los van de werkelijkheid. Dit zijn allemaal aspecten van wat er al gebeurt in Australië en Nieuw-Zeeland. De plaatsen waar de winter ons bedreigt.

Laten we ons dit op een metaforische manier voorstellen: De verplichting om een masker op straat te dragen. Hoe kan iemand die nog halverwege gezond is en niet van plan is om valse informatie te verspreiden, iemand anders duidelijk maken dat dit kan beschermen tegen het overbrengen van een virus? Maar sommige van onze tijdgenoten in Europa lijken klaar te zijn om die stap te zetten. Hoe kunnen we anders verklaren dat sommige mensen zich laten meeslepen door het ontbreken van enig gevoel of reden om met een masker maar zonder helm te fietsen? Als het verloop van de ontwikkeling van de mens van een voorovergebogen aap tot een rechtopstaande wandelende homo sapiens een bocht zou zijn, zou de gemaskerde fietser dan een uitdrukking zijn van een evolutionaire „vervlakking van de bocht“?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: