“Dr. Med.” Drosten: De val van een amateur-viroloog

“dr-med.”-drosten:-de-val-van-een-amateur-viroloog

08-10-20 01:10:00,

Dr. Christiaan Drosten is de Duitse viroloog, die de regering adviseert op het gebied van de “corona-crisis”. Hij heeft ook een belangrijke rol vervuld in het ontwikkelen van de PCR test, zoals die nu wereldwijd wordt gebruikt, gecertificeerd door de WHO.

De chef van het Duitse RIVM, het Robert Koch Instituut is Dr. Wieler hij is dierenarts. Ook in Nederland zijn het dierenartsen die het hoogste woord voeren, Ab Osterhaus en Marion Koopmans zijn ook geen medici. En hoe zit het dan met de onderscheiden en alom gewaardeerde (vooral in de media) Pofessor Doctor Christian Drosten?

Alles is altijd anders.

Het is de Duitse variant van de studentikoze avonturen van uw staatshoofd met vluchtgedragsproblemen, die ijskoud beweert Drs. in de geschiedenis te zijn, maar zijn doctoraalscriptie over generaal De Gaulle (?) is in een kluis opgeborgen en staatsgeheim. Het kan niet anders dan een prul zijn.

We lazen in een Duitse krant een alarmerend verhaal, dat zijn weerslag zal hebben op de WHO en ook het RIVM. We vertaalden het op onze eigen wijze even voor u.

Het is een wetenschappelijke bom die de natuurwetenschapper Dr. Markus Kühbacher, die gespecialiseerd is in wetenschapsfraude, onlangs tegenkwam. Voor de bekende viroloog Prof. Christian Drosten, die momenteel onder andere de Duitse regering “adviseert” in de corona-crisis en die in alle media wordt afgeschilderd als de enige “corona-expert”, is het goed mogelijk dat hij in 2003 ten onrechte zijn wetenschappelijke titel van Dr. med. op het gebied van de geneeskunde heeft gekregen. Deze titel had hem op zijn minst al lang geleden moeten worden ontnomen, volgens onderzoek van Dr. Kühnbacher in de bibliotheken van verschillende Duitse universiteiten.

Drostens doctoraalscriptie is pas in de zomer van 2020 opgedoken.

Met de toenemende populariteit van Drostens in de media nam de belangstelling van de wetenschappelijke gemeenschap, maar ook van leken, voor de doctoraalscriptie van de viroloog toe. Drosten promoveerde in 2003 in de geneeskunde aan de Goethe-universiteit van Frankfurt en is nu universitair hoogleraar aan de Charité in Berlijn.

Dr. Kühbacher was een van hen, die begin april de doctoraalscriptie routinematig eens wilde controleren op plagiaat en andere tegenstrijdigheden.

Maar tijdens zijn onderzoek kwam hij iets ongelofelijks tegen:

Tot de zomer van 2020 was het wetenschappelijk werk van Drosten niet gecatalogiseerd in geen enkele Duitse universiteitsbibliotheek.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: