Het RIVM is in conflict met… het RIVM?! | Stichting Vaccin Vrij

het-rivm-is-in-conflict-met…-het-rivm?!-|-stichting-vaccin-vrij

08-10-20 07:33:00,

Het onderstaande filmpje stond op de website van het RIVM, maar het is plotseling van de site verdwenen. Waarom? U mag het zeggen.

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM en voorzitter van het Outbreak management Team (OMT) heeft al vanaf het begin van de coronacrisis gezegd dat “mondkapjes een buitengewoon gering effect hebben op de pogingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen”.1 Maar het kabinet doet gewoon waar het zin in heeft? en het RIVM is tenslotte ook een overheidsinstantie, dus het instituut schaart zich achter het beleid?

De basisregels voor iedereen

Het instituut is het kennelijk niet eens met Jaap van Dissel. Het RIVM heeft een lange pagina op haar website met “basisregels die voor iedereen gelden”. Afstand houden, thuis werken, etc. en natuurlijk ook mondkapjes. Het RIVM schrijft over mondkapjes:

“Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in de volgende situaties:
 
In alle voor publiek toegankelijke gebouwen en overdekte gebieden zoals:
 
Winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations, etc.
 
Restaurants en cafés, theaters en concertzalen, wanneer mensen staan of lopen. Het mondkapje kan af wanneer mensen hebben plaatsgenomen op hun zitplaats.
 
Bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.
 
In het openbaar vervoer blijft het mondkapje verplicht.”2

En nu maar hopen dat u er geen gezondheidsklachten van krijgt. Of doet u er NIET aan mee?

 
Bron:

1. https://nos.nl/artikel/2350709-van-dissel-blijft-erbij-gewone-mondkapjes-hebben-weinig-effect.html
2. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: