Burgerinitiatief EFTA heeft handtekeningen nodig. Tekent u ook? – CSTV

burgerinitiatief-efta-heeft-handtekeningen-nodig.-tekent-u-ook?-–-cstv

09-10-20 08:50:00,

Deze uitzending is van Café Weltschmerz en dit initiatief is van EFTA, niet van CSTV.

Steeds meer Nederlanders raken ontevreden over de huidige samenwerking in het verband met de Europese Unie.

Leon Baten (17) en Inge-Marie de Boer (21) vinden het daarom nodig om de discussie rondom het EU-lidmaatschap van Nederland een nieuw leven in te blazen.

Vandaag lanceert het Burgerinitiatief-EFTA.

Het doel:
Een Nederlands lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie op de politieke agenda zetten.

Bij Café Weltschmerz de presentatie. “We willen van het beeld af dat er zonder de Europese Unie geen handel meer mogelijk is in Nederland. Door een lidstaat te worden van de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) behouden we toegang tot de Europese Economische Ruimte (EER) waardoor onze handelspositie gelijk zal blijven. Nederland zal aan minder wetten uit Brussel hoeven te voldoen en kan weer op veel vlakken nationaal beleid gaan maken en voeren. Nederland kan via een opt-out/opt-in systeem kiezen aan welke EU-programma’s zij meedoet.”

De campagne start vandaag. Via de website www.burgerinitiatief-efta.nl kunt u het burgerinitiatief te ondertekenen en deze missie financieel ondersteunen.

WAT IS EN WAT WIL EFTA?
Onze zorgen

Kijkend naar de koers die de Europese Unie vandaag de dag vaart maken wij ons grote zorgen over de toekomst van onze generatie. Steeds meer soevereiniteit wordt overgedragen aan Brussel, Nederland staat mede garant voor de schulden van Zuid-Europese landen en een vorm van Europese belastingen zijn niet meer ver weg sinds de komst van het ‘NextGenerationEU’ fonds.

De coronacrisis startte het gesprek binnen de Europese Commissie en het Europees Parlement over het vergaren van eigen middelen en het overhevelen van nieuwe bevoegdheden van lidstaten over bijvoorbeeld het gezondheidsbeleid naar Brussel. Tevens wordt er gepleit voor het verhogen van de gewenste emissiereductie naar 55%, dat in een tijd waar de coronacrisis onze economieën hard heeft geraakt. Een tijd waarin de Europese Centrale Bank dat kunstmatig oplost door geld bij te printen waardoor onze koopkracht afneemt en de stabiliteit van onze munt ernstig in gevaar wordt gebracht.

Tot overmaat van ramp pleit Guy Verhofstadt voor het afschaffen van de unanimiteitsregel in de Europese Raad, dit zou betekenen dat Nederland haar laatste beetje zeggenschap volledig kwijt raakt. En in welk belang?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: