De media maakt de mens niet wijzer over kunstmatig elektromagnetische velden.

de-media-maakt-de-mens-niet-wijzer-over-kunstmatig-elektromagnetische-velden.

09-10-20 03:21:00,

De mensen mogen niet weten wat erin Nederland aan de hand is wat de kunstmatig elektromagnetische velden (straling) van alle draadloze communicatie betreft. Hoe de zendmasten werken die hiervoor nodig zijn, wordt niet over geschreven. Waar uitentreuren de buitenlandse berichten uitgediept worden, wordt over eigen ontwikkelingen in het land niet gerept. Het gros van de journalisten verdiept zich hier niet in. Is het censuur? Mag het niet?

Actie in Australië
Mogen kranten niet schrijven over de stand van zaken van de draadloze apparaten en hun elektromagnetische velden (straling) van de Nederlandse overheid? In Australië hebben redacties van kranten een gezamenlijk statement gemaakt tegen overheidscensuur door in 2019 hun voorpagina’s zwart te lakken want “als de overheid de waarheid bij u weghoudt, wat verbergen ze dan?”, stond er geschreven onder de zwarte regels.

Juist de media heeft de macht, middelen en taak om misstanden naar buiten te brengen. Misstanden die anders verborgen blijven. Missers van de overheid en missers wereldwijd. Geen geruchten publiceren, maar feiten. Dat wat mensen bezig houdt. Hoor en wederhoor is van groot belang. Een redactie van een krant moet kunnen inschatten en invoelen wat belangrijk is, wat mensen moeten lezen om een persoonlijke keus te maken. Wat moet de lezer weten om correct en eerlijk op de hoogte te blijven? Wat de overheid niet wil vertellen, lijkt een taak voor de journalist. Waar voor iedereen integer zijn erg waardevol is, is dit voor een journalist nóg belangrijker én essentieel.

Dat weten redacties
De redactie van mediabedrijf DPG weet hoe belangrijk het is gezien hun eigen tekst:
“DPG Media investeert veel geld, tijd en moeite in haar uitgaven. Lezers willen op de hoogte gehouden worden van wat er speelt. Of het nu een concert is, een ongeluk of een nieuwsverhaal; journalisten gaan op pad om verslag te doen van alle relevante gebeurtenissen. Via de krant, de website en verschillende apps zijn onze lezers nauw betrokken bij hun leefomgeving”.

Mijn ervaring
De enige krant waar wij wonen (Achterhoek) die schrijft over de regionale berichten én landelijke berichten, is de Gelderlander. De Gelderlander is sinds 2015 in handen van het Belgisch/Nederlands mediabedrijf: DGP Media. In Nederland is het de uitgever van:
-het Algemeen Dagblad;
-de Volkskrant;

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: