Vrijheidsdemonstraties slaan nieuwe weg in tijdens derde Pleindemo – De Lange Mars plus

vrijheidsdemonstraties-slaan-nieuwe-weg-in-tijdens-derde-pleindemo-–-de-lange-mars-plus

09-10-20 03:57:00, Met dank aan Revrouwlutie, Irhuia

Tijdens de derde Pleindemo op rij van de initiatiefnemers Mordechai Krispijn en Frank Ruesink gebeurt er iets opmerkelijks. De beide voorgaande edities van deze demoreeks tegen de Spoedwet en de corona-maatregelen werden al in een vroeg stadium verziekt door al dan niet gewelddadig politie-optreden. De nieuwe aanpak van deze avond biedt meer perspectief.

19.00 uur Start demo 8 oktober, Plein, Den Haag

Even voor 19.00 uur op donderdagavond verzamelen zich enkele honderden bezorgde burgers op het Plein rond het monument voor Willem I. De politie waarschuwt met een luidspreker de mensen te zullen aanhouden die weigeren het Plein te verlaten. Hierop besluiten de demonstranten te gaan zitten aan de voet van het standbeeld. De Zweedse vlag wordt aan het standbeeld gebonden als teken dat corona maatregelen helemaal niet nodig en zelfs zinloos zijn. Enkelen houden vanaf het standbeeld toespraken waaronder Frank Ruesink. Ook Abe Dijkstra, oud-politieagent, spreekt zijn voormalige collega’s toe.

Dit is de tweede dag dat de Tweede Kamer debatteert over de Spoedwet, die in feite al in de beruchte achterkamertjes van de Kamer al beklonken is. Een ruime meerderheid zal aanstaande dinsdag tijdens de stemming kiezen voor de dictatuur van de Minister van Gezondheid.

Irhuia van Revrouwlutie (alternatieve vrije verslaggever) heeft ook plaats genomen tussen de vrijheidslievende mensen bij het monument.
Kijk op ReVrouwlutie

Foto Plein, monument Willem I. Met dank aan Revrouwlutie, Irhuia 20.00 uur

De politie heeft, getooid met mondkapjes en wapenuitrusting, het Plein volledig omsingeld. Ook politie te paard en met honden staan of lopen op het Plein. Het Binnenhof was uit voorzorg voor deze vredelievende demonstranten al eerder hermetisch afgesloten.

Ook verslaggevers van de massa media verschijnen op het toneel. Zij mogen zich, in tegenstelling tot de alternatieve vrije media, wel mengen tussen de in slagorde opgestelde ME.

De ME omcirkelt ook het monument en de betogers.

Om 1 over acht klinkt het door de politie-luidspreker: “U bent aangehouden.”
De mensen op het monument blijven rustig zitten, een vredeslied weerklinkt van onder Willem I. Arrestantenbussen rijden het Plein op.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: