De duur betaalde grondstoffen van de moderne hoge capaciteit batterijen

de-duur-betaalde-grondstoffen-van-de-moderne-hoge-capaciteit-batterijen

12-10-20 08:04:00,

De duur betaalde grondstoffen van de moderne hoge capaciteit batterijen

www.kla.tv/1736112.10.2020

Lithium en kobalt zijn essentiële grondstoffen voor moderne hoge capaciteit batterijen in smartphones, notebooks en andere soorten van e-mobiliteit. De behoefte aan deze grondstoffen groeit wereldwijd overeenkomstig met de vraag naar deze batterijen.
Lithium ligt in grote hoeveelheden opgeslagen in Australië en Latijns-Amerika. Het wordt gewonnen uit grote zoutmeren in de zogenaamde lithium driehoek van Chili, Argentinië en Bolivia. In Chili bijvoorbeeld moet dagelijks 21 miljoen liter water worden opgepompt vanop een diepte van meer dan 100 meter voor de industriële winning van lithium. Het gaat dus om gigantische hoeveelheden. Het dalende grondwaterpeil en het kunstmatig gecreëerde watertekort hebben een vernietigend effect op de landbouw en veeteelt van de oorspronkelijke inheemse bevolking.
De kobaltwinning in Congo, Centraal-Afrika, vindt plaats onder mensonwaardige omstandigheden. Grote industriële mijnen zijn in handen van bedrijven uit Zwitserland en China. Daarnaast zijn er talloze kleine mijnen. De mijnwerkers ademen voortdurend giftig kobaltstof in. Tienduizenden kinderen werken in smalle schachten, velen raakten al bedolven.
Zo blijkt dat de alomtegenwoordige digitalisering, die “vooruitgang” wordt genoemd, waarbij niets werkt zonder smartphone, en de e-mobiliteit, die veel wordt geprezen als een “groen alternatief”, een uitbuiting van mens en natuur is die het milieu negeert. Hebben onderzoekers echt niets beters in hun lades?

van

17249

De duur betaalde grondstoffen van de moderne hoge capaciteit batterijen

uitzending en toebehoren in de gewenste kwaliteit downloaden:

Film-bestand
(.mp4)
Gelieve downloadkwaliteit kiezen

Geluidsbestand
(.mp3)
Gelieve downloadkwaliteit kiezen

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: