Gevaarlijke vrijheid van meningsuiting | Door Tilo Gräser | KenFM.de

gevaarlijke-vrijheid-van-meningsuiting-|-door-tilo-graser-|-kenfm.de

13-10-20 07:26:00,

Een commentaar van Tilo Gräser.

Wolfgang Kubicki ziet de vrijheid van meningsuiting bedreigd, waarschuwt voor het brutaliseren van de debatten en roept op tot meer open discussies.

Het doel van het coronabeleid van de Duitse regering is onbekend. Dit is de mening van FDP-politicus en Bundestag Vice President Wolfgang Kubicki. Hij zei dat toen hij zijn nieuwe boek over „vrijheid van meningsuiting“ presenteerde. Daarin klaagde hij over een gebrek aan respect voor mensen die een andere mening hebben. Volgens Kubicki zijn tegenstrijdige meningen belangrijk voor de vooruitgang. Hij ziet dit in principe, en het geldt ook voor hem in de Corona-crisis. In deze crisis is hij van mening dat de regering het parlement heeft verdrongen. Voor hem is dit net zo’n gevaar voor de democratie als het gebrek aan debat en de aanvallen op mensen met verschillende meningen. Kubicki wil dat argumenten worden gebruikt om te argumenteren over verschillende meningen en niet om te vechten tegen mensen met verschillende meningen.

Op dit moment zijn de Duitse media onvoldoende kritisch over de politiek. Voor Wolfgang Kubicki, lid van de FDP-Bundestag en vice-voorzitter van de Bundestag, is dit vooral duidelijk in de Corona-crisis. Hij vestigde hier dinsdag in Berlijn de aandacht op, toen hij samen met de leider van de Linkse Partij, Dietmar Bartsch, zijn nieuwe boek „Meinungsunfreiheit – Das gefährliche Spiel mit der Demokratie“ (Vrijheid van meningsuiting – Het Gevaarlijke Spel met Democratie) presenteerde.

Als voorbeeld van zijn bevindingen verwees Kubicki naar de politieke en mediabehandeling van een motie van de parlementaire fractie van de FDP over het Corona-beleid. De liberalen hebben verzocht om intrekking van de „epidemische situatie van nationaal belang“ waartoe in maart was besloten. Zij zijn dus in september mislukt door een meerderheid van de Bondsdag, bestaande uit de Unie, het EPD en het AfD.

De FDP-factie had hun motie toegelicht door te zeggen dat de reden voor de machtigingsresolutie van maart niet langer geldig was. Kubicki herhaalde dat de gezondheidszorg duidelijk niet langer het gevaar liep overbelast te raken als gevolg van de Covid 19-pandemie. „En toch suggereert niemand dat de basis van onze beslissing verkeerd is, dus moeten we het herzien.“

De vice-voorzitter van de Bondsdag voegde daar nog aan toe:

„Ik weet nog steeds niet wat het huidige doel van ons Corona-beleid is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: