Hartverwarmende Pleindemo komt op voor onze vrijheid – De Lange Mars plus

hartverwarmende-pleindemo-komt-op-voor-onze-vrijheid-–-de-lange-mars-plus

13-10-20 01:58:00,

Op maandag avond 12 oktober stroomt rond 19 uur het Plein in Den Haag vol met drie tot vierhonderd mensen. Zij maken zich ernstige zorgen over de vrijheid van ons land, nu het er naar uitziet dat de Spoedwet door de Tweede Kamer op dinsdag wordt aangenomen. Er gebeurt weer iets opvallends, iets vernieuwends.

In de vorige editie van de pleindemo’s georganiseerd door Mordechai Krispijn en Frank Ruesink in Den Haag besluiten 80 mensen aan de voet van het monument van Willem I te gaan zitten. Zij laten zich niet hun recht op demonstratie en meningsuiting afpakken. Vervolgens is de politie tot arrestatie overgegaan en heeft tot de volgende dag 15 uur hieraan handenvol werk gehad.

Deze keer zijn er drie tot vierhonderd demonstranten die van geen wijken weten. Ook niet nadat Krispijn hen heeft verteld dat iedereen die nu gaat zitten kan worden aangehouden. Deze demonstratie is namelijk niet vooraf aangekondigd bij de politie. Om vrijheid hoef je immers niet te vragen die heeft iedere Nederlander!

Ruesink neemt ook het woord en zegt:”Als je bereid bent je vrijheid in te leveren voor de vrijheid van Nederland, ga dan nu zitten!” 

De stemming is eensgezind en vastberaden, daarom blijven de mensen op het Plein waar de ME ook al weer standby staat. Zij zingen liederen en luisteren naar toespraken.

Deze video vangt iets van de sfeer van die avond.

 

Tegen 20 uur gebeurt er opnieuw iets opmerkelijks. In plaats van te blijven zitten en te worden gearresteerd door de politie, die zich overigens tot dan toe afzijdig heeft gehouden, doen zij iets totaal onverwachts.

Mordechai vraagt aan alle mensen om naar huis te gaan, vreedzaam. Niet omdat de politie of de burgemeester dit wenst. Nee, zij geven hiermee een machtig signaal af aan wie de baas is in ons land, ook al denken politici daar anders over. De bevolking is namelijk de baas en vanavond laat een klein deel dit aan Rutte en zijn club weten.

Alle mensen staan ook inderdaad rond 20 uur op en vertrekken. Het Plein kil en stil achterlatend.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: