Karabagh: De NAVO steunt Turkije en probeert President Erdogan uit te schakelen, door Thierry Meyssan

karabagh:-de-navo-steunt-turkije-en-probeert-president-erdogan-uit-te-schakelen,-door-thierry-meyssan

13-10-20 01:54:00,

In de Karabagh-oorlog is het hedendaagse recht tegenstrijdig, afhankelijk van de vraag of het wordt geïnterpreteerd in termen van eigendom van het grondgebied of de zelfbeschikking van het volk. Het Turkse volk (zowel Turkije als Azerbeidzjan) heeft van deze dubbelzinnigheid geprofiteerd en heeft dit gebied, dat zelf onafhankelijk is verklaard (kunstakh), aangevallen, hoewel het de facto verbonden is met Armenië. Rusland heeft al laten weten dat het volgens de verdragen Armenië zal verdedigen als het wordt aangevallen, maar dat zijn nationale veiligheid niet wordt geschaad door wat er in Karabagh gebeurt. De enige vraag is dan ook of Turkije in opdracht van het Westen heeft gehandeld, of dat het een risico heeft genomen dat zijn eigen bondgenoten zich tegen het land zullen keren.

Dit artikel is een vervolg op :
- “Zal de Artsakh (Karabagh) het graf van Erdogan zijn?” door Thierry Meyssan, Voltaire Network, 6 oktober 2020.

JPEG - 37.4 kB De Artaskh-kathedraal was het doelwit van twee raketten. De vernietiging van gebedsplaatsen is een oorlogsmisdaad in het kader van het internationaal humanitair recht. De Armeense genocide (1894-95 en 1915-23) door de Osmanen en Turken was gericht op de vernietiging van de niet-moslim bevolking. Azerbeidzjan verzekert dat het niet betrokken was bij de aanval op deze kerk.

De oorlog is sinds 27 september 2020 in Nagorno-Karabach aan de gang. De superioriteit van de Azerbeidzjaanse strijdkrachten is duidelijk, zowel in aantal als in de kwaliteit van hun bewapening. De eerste verdedigingslinie van de Artsakhae krachten is verpletterd, maar de andere twee houden nog steeds stand. De verwoesting is zeer groot, ook aan Azerbeidzjaanse zijde. Het is moeilijk om het aantal doden vast te stellen, maar het aantal is al erg hoog.

President Ilham Aliyev heeft aangekondigd dat hij van plan is zijn offensief voort te zetten totdat de overwinning is behaald, d.w.z. het ’herstel’ van zijn grondgebied. Hij wordt gesteund door zijn Turkse tegenhanger, Recep Tayyip Erdogan. Pakistan koos ook de kant van hem, terwijl het ontkent dat het soldaten naar de plek heeft gestuurd. Alle Turkstalige landen van de Turkse Raad hebben het “Tweestatenvolk” (Azerbeidzjan en Turkije) onafgebroken gesteund.

De Armeense kant heeft de al even onwrikbare steun van de in het Westen verspreide diaspora een consensus gecreëerd die de Azerbeidzjaanse aanval veroordeelt (ook al beweert Bakoe dat hij Karabagh niet heeft aangevallen).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: