Duits Buitenlands Beleid: Gedoteerd door Ecstasy of Chrystal Meth? | Door Hermann Ploppa | KenFM.de

duits-buitenlands-beleid:-gedoteerd-door-ecstasy-of-chrystal-meth?-|-door-hermann-ploppa-|-kenfm.de

14-10-20 07:09:00,

Een commentaar van Hermann Ploppa.

Onze minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas doet aan triatlon in zijn vrije tijd. Steeds weer wordt in de technische literatuur vermeld dat in de duursport extreme sporten, veranderingen in het zuurstofgehalte in het bloed van de atleet kunnen leiden tot bewustzijnsveranderingen die vergelijkbaar zijn met die van psychedelische drugs. Euforische toestanden en geïntensiveerde perceptie kunnen voorkomen. Analoog aan het gebruik van LSD of Ecstasy. We weten natuurlijk niet of dit ook het geval is met onze minister van Buitenlandse Zaken. Als men echter kijkt naar een aantal uitspraken van Maas of zijn adviserende omgeving, moet men zich afvragen of de leiders van het Duitse buitenlandse beleid nog wel in staat zijn om de realiteit op de juiste manier te begrijpen en er net zo goed op te reageren.

Laten we beginnen met de reactie van de Duitse regering op de vermeende vergiftiging van de naar verhouding onbeduidende oppositiepoliticus Nawalny. Nawalny werd uit Rusland gevlogen en kreeg een medische behandeling in de Charité in Berlijn, die wereldwijd bekend werd dankzij de toparts Christian Drosten. Net als het vermeende Novichok-slachtoffer Skripal ontwaakte ook Nawalny op miraculeuze wijze uit zijn coma – hoewel Novichok naar verluidt letterlijk de dood zou hebben gegarandeerd. Welnu, we weten dat de Charité een aantal genezingskunstenaars binnen haar muren herbergt. Vanwege de medische kunst is Nawalny op heroïsche wijze van de Grim Reaper weggerukt en nu in de Bild-Zeitung (…) op de voorpagina snijdt hij ons met een stalen blik. BILD-handtekening: Schröder is een boodschappenjongen van Poetin .

Want de voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder, ongetwijfeld een vriend van de mannen van de Russische president Vladimir Poetin, had het aangedurfd het verhaal van de Novichok-vergiftiging van Nawalny in twijfel te trekken. Waarom zou Poetin eigenlijk van Mr. Nawalny af moeten? De demoscopische waarden van Nawalny in Rusland blijven binnen beheersbare grenzen. Waarom zou Poetin, die in Duitsland voortdurend sympathie betuigt, een vlieg als een olifant, bij wijze van spreken, met een luide knauw vertrappen?

Maar als het cui-bono argument (wie heeft er baat bij?) niet toegankelijk kan worden gemaakt voor onze minister van Buitenlandse Zaken, dan verdienen zijn publieke verklaringen over het Nawalny revolverververververhaal het om met een frons te worden genoteerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: