VERSLAG VAN ANNY UIT COLORADO/PUEBLO- USA – Viruswaarheid

verslag-van-anny-uit-colorado/pueblo-usa-–-viruswaarheid

16-10-20 07:50:00,

Anny woont met haar man en 3 kinderen in Colorado/USA

Ze woont aan de rand van de stad Pueblo In Colorado. Een huis met veel grond eromheen. De kinderen hebben de ruimte om te ravotten, te spelen en te doen wat kinderen doen. Roy is 8 jaar en Abby is 6 jaar.

Vanaf 15 maart, na de lente vakantie, gingen wij in de lockdown. Ik ben nooit bang geweest voor het virus en nog steeds niet. Wat mij wel angstig maakt, zijn de mensen achter deze hele pandemie.

Voor wat betreft het naleven van de maatregelen: dat hebben mijn gezin en ik enkel gedaan wanneer wij moesten. Er zijn momenten geweest dat ik mijn mondkapje niet droeg, terwijl het wel verplicht was. Tot op de dag van vandaag moet ik hem soms op, bijvoorbeeld wanneer ik naar een winkel ga. Als ik daar mijn mondkapje niet op heb, word ik gewoon niet geholpen of niet toegelaten tot de winkel. Het mondkapje zelf haat ik. Ik kan moeilijk ademen als ik hem draag. De eerste keer dat ik het mondkapje droeg in de winkel, moest ik om de 4 minuten naar buiten om frisse lucht te happen.

Wij zouden nooit vrijwillig het mondkapje dragen. Helaas is het wel verplicht. Als voorbeeld: Aan het begin van de lockdown gingen mijn man en ik en onze 2 kinderen boodschappen doen. De kinderen mochten niet naar school. Mijn man bleef met de kinderen in de auto zodat de kinderen geen mondkapje hoefden te dragen. Ik deed alleen de boodschappen.

De eerste twee weken van de lockdown mochten de kinderen niet naar school. Thuis online les via de computer en was ik ineens een echtgenoot, moeder en lerares. Aan het begin van de lockdown zat alleen Roy op school. Abby nog niet. Roy was verdrietig dat hij niet naar school kon en mocht, het was stressvol voor iedereen. Hij miste zijn schoolvriendjes en zijn leraren, maar samen hebben wij ons er doorheen geslagen. Het nieuwe schooljaar begon weer. Voordat de school weer open ging, heb ik 3 weken thuis les gegeven. Niet alleen aan Roy, maar ook aan Abby. Voor Abby was dit dus haar eerste ervaring met school. Het thuis lesgeven was een enorme uitdaging. Zowel voor de kinderen als voor mij.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: